Het mountainbiketeam van Bart Brentjens is al jarenlang een krachtige speler in de sport. Een essentieel onderdeel van hun succes is de zorgvuldige voorbereiding en onderhoud van de fietsen en materialen. Maksym Gravylenko, een vriend van teamlid Yana Belomoina, speelt een cruciale rol in dit proces.

De aandrijving van de fietsen krijgt bijzonder veel aandacht. Zelfs ogenschijnlijk perfecte KMC-kettingen worden zorgvuldig geïnspecteerd om mogelijke schade te identificeren. Gravylenko reinigt de kettingen met fiets-specifieke schoonmaakmiddelen en past een speciale Squirt-smeermiddel toe, waarbij hij een droogtijd van meer dan 24 uur hanteert voor optimale smering. Het team zorgt voor reserveonderdelen, inclusief op maat gemaakte kettingen, in geval van pech tijdens de race. Ze gebruiken opvallende quicklinks om snel de kettinglocatie te identificeren, wat in noodgevallen van cruciaal belang kan zijn.

De voorbereiding van de fietsen wordt met een indrukwekkend oog voor detail en sereniteit uitgevoerd. Terwijl de renners zich in het hotel ontspannen, is het materiaal volledig klaar voor de racedag. Deze systematische aanpak en toewijding aan kwaliteit zijn ongetwijfeld bijgedragen aan het succes van het team in de hoogste regionen van de mountainbikesport. Het team begrijpt dat elk detail ertoe doet en dat voorbereiding en onderhoud de sleutel zijn tot prestaties op het hoogste niveau.