Videokanaal

De Mountainbike sport leent zich geweldig voor de mooiste waanzinnige filmpjes. Op deze pagina vind je een selectie van video's die de moeite van het bekijken meer dan waard zijn.


True Story: Ben HildredShred City Nice with Fabien Barel, Dimitri Tordo, Florian Nicolai on the Canyon Strive


KMC Performance E-Bike Chains


Electric Waves | Ratboy's crew ride Pila, Italy


Wibmer's Law - Fabio Wibmer


Specialized All-New Enduro


MAGURA Cockpit Integration (MCi)


Canyon Shred City | Thomas Lemoine


Return to Earth: Official Trailer


The Mondraker F-Podium. A Faster You.


MET Parachute MCR | GET MORE TIME ON TRAILS


Danny Macaskill: Danny Daycare


Teaser UCI Mountain Bike World Cup Lenzerheide 2019


Gravity Card 2019


FOX Presents: DIALED 2019 UCI World Cup Series


Cape Epic 2019Benieuwd naar de tracks voor het WK? Bekijk ze hier.Rising XCO star Mathieu van der Poel


Danny Macaskill

Danny Macaskill kan met recht een tovenaar op de fiets genoemd worden. Hier laat hij ons even zien waarom!


City mountainbike!

De UCI MTB eliminator worldcup is afgelopen weekend neergestreken in het Italiaanse Volterra. Hier een korte impressie van dat weekend!


LIV woman's ride 2018

Het aantal vrouwen in de mountainbike wereld neemt gestaagd toe. Reden voor Giant om in samenwerking met LIV de woman's ride 2018 te organiseren. Hierbij een impressie!


DEATHGRIP op Netflix

Volg adembenemende sprongen en afdalingen op mountainbikes, waarbij één foute beweging vreselijke gevolgen kan hebben .Endurance training met N1NO SCHURTER

In deze video volgen we wereldkampioen Nino Schurter in zijn jaarlijkse trainingsschema. Hierbij legt hij uit dat zijn training voor 75% bestaat uit uithoudingsvermogen en voor 25% uit korte intensiteitstraining zoals interval. Ben jij al klaar voor de lange tochten deze zomer? Wellicht zitten er nog wat handige tips voor je bij!After movie Bike Motion 2018

Bekijk de aftermovie van een zeer geslaagde Bike Motion 2018 vanuit Mountain Bike Plus. Wat hebben we veel enthousiaste mountainbikers gesproken en onszelf opnieuw kunnen introduceren. Kleine tip voor de organisatie, wat ons betreft mag er meer mountainbike kleding komen!


Drill time met Nino Schurter

In deel twee van 'Hitting the Gym with Nino Schurter', neemt de wereldkampioen ons mee op een aantal unieke oefeningen die hij gebruikt om de vereiste coördinatie en balans te verbeteren. Nino en zijn coach hebben een aantal oefeningen ontwikkeld, specifiek gericht op mountainbikers. Die oefeningen zijn een combinatie van kracht, coördinatie en herstel, gesimuleerd in een race-omgeving.


Flo like water

Enduro World Series-rijder, Florian Nicolaï is een bijzonder creatieve rijder. Op wat zowat het meest uitdagende en technische terrein van de Franse Maritieme Alpen moet zijn, gaat Flo helemaal loos.In de gym met Nino Schurter

Neen, je wordt niet zomaar wereldkampioen. Daar gaan vele uren training en vele liters zweet aan vooraf. Wat Nino Schurter anders maakt dan de rest, is de atypische manier waarop hij vaak traint en zich op het nieuwe seizoen voorbereidt. In 'Hitting the Gym with Nino Schurter' krijgen we een beeld van de kracht- en coördinatietraining, gesimuleerd in de omgeving van een crosscountry-race.2 Fat 2 Furious

Je neemt een Rocky Mountain Blizzard, steekt die in de handen van Wade Simmons, Noah Brousseau en Geoff Gulevich, zorgt voor wel héél veel sneeuw en het resultaat is een knappe en leuke film die toont dat er geen grenzen zijn aan de fun met fatbikes.
Chris Akrigg toont je hoe je met een hardtail fun hebt in de winter

Winter in Yorkshire is niet meteen de leukste plaats om je bike de sporen te geven. Maar alles is een kwestie van instelling. Chris Akrigg toont hoe je je met een 27,5+ hardtail uitstekend kunt vermaken wanneer de weersomstandigheden niet helemaal mee werken.


Iceland Traverse - Hans Rey & Steve Peat

Mountainbikelegenden Hans Rey en Steve Peat maakten in augustus van dit jaar een reis door IJsland. Samen met de lokale rijder Runar Omarsson en de bikers van Icebike Adventures trokken ze van noord naar zuid door IJsland. Ze maakten een tien minuten durende videoclip van dit ijskoude avontuur.Darklight

Meer dan een maand productie, een crew van 27 man sterk, twee epische locaties, 171 lampjes, ontploffende mobiele batterijen, een beet van een ratelslang en biken in een plaats die aanvoelt als 'Avatar op een trip van acid'. De nieuwste film van Sweetgrass Productions is waanzinnig knap. Doe jezelf een plezier, stop alles waarmee je bezig bent en zet je schrap voor fenomenale beelden van Matt Hunter, Matty Miles en Graham Agassiz.


Franse les

Wij weten niet of jij aandachtig was of bent tijdens de Franse les, maar we vragen ons wel af hoe het komt dat Franse mountainbikers zo snel zijn. Zit er iets in de lucht? Zijn het de bergen? De Franse keuken? Misschien het feit dat er meer dan duizend verschillende soorten kaas zijn? Of dat zij gemakkelijk in buurlanden trails kunnen gaan rijden? Anne-Caroline Chausson, Nicolas Vouilloz enJulien Absalon brachten samen reeds meer dan dertig Wereldtitels naar Frankrijk - en dan hebben we het nog geeneens over de Wereldbekeroverwinningen en Olympische medailles. Dit jaar reed Loïc Bruni sneller naar de wereldtitel Downhill dan jij een baguette met brie kan verslinden.


Kenny Belaey in Balance

Dat meervoudig wereldkampioen trial, Kenny Belaey, niet om een stunt verlegen zit, is algemeen bekend. Maar over een slackline rijden, neen, dat hadden we nog niet gezien.

"Toen ik na maanden intensieve training voor het eerst mijn voorwiel op de uiteindelijke slackline plaatste, dacht ik maar één ding: dit is onmogelijk", aldus Belaey. Niet dus.


N1no Schurter: Hunt for glory

Nino Schurter kan zo onderhand beschouwd worden als een van de grootste mountainbikers ooit. Afgelopen seizoen werd Nino zowel wereldbekerwinnaar als wereldkampioen. In het laatste filmpje uit de reeks 'Hunt for Glory' blikt Nino Schurter terug op wat misschien wel een van de spannendste crosscountry-seizoenen ooit was en hoe die felbegeerde trui voor de vierde keer rond zijn schouders terechtkwam.


Mountain Bike Plus maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok