Te lezen in Mountain Bike Plus

We geven je graag enkele highlights uit ons laatste magazine. Wil je alles weten? Dan is een abonnement echt iets voor jou!


Editie 194 van Mountain Bike Plus ligt vanaf 4 oktober in de winkels en staat volledig in het teken van de herfst. Na de wereldbekers, nationale, Europese en mondiale kampioenschappen is het tijd om de balans op te maken over het afgelopen sportseizoen. Geschiedenis werd geschreven, bijzondere resultaten werden gehaald en helden werden geboren. We gingen op bezoek bij het hoofdkantoor van Specialized in Californie, en reisden af naar het heftige WK in Canada. Ook gingen we in gesprek met de deelnemers aan het eerste WK E-mtb. Uiteraard staat deze editie ook vol met nieuwe modellen, producten en lifestyle items voor de herfst.

Interview

Kjell van den Boogert over zijn volle accu

Kjell van den Boogert leeft zijn droom. De 24-jarige Limburger was als junior al bezig met het gedrag van de dempers op zijn mountainbike.Dat hij nu als wedstrijdrijder én ontwikkelaar verantwoordelijk is voor de E-mountainbikes in het team van CST Sandd Bafang, vervult hem met trots. Hij ziet de wereld van de E-mountainbike met grote sprongen vooruitgaan, met het officiële WK in Canada als hoogtepunt.Lifestyle

Inside Specialized USA: op bezoek in het hoofdkwartier

Het merk Specialized kennen we allemaal. Het is één van de grootste namen uit de Verenigde Staten. Specialized maakt schitterende mountainbikes voor elk segment van de sport. Sommigen vinden Specialized een duur prestigemerk en anderen zweren erbij en willen nooit meer iets anders. Deze zomer zijn wij uitgenodigd op het hoofdkwartier van Specialized in Morgan Hill (Californië), om eens een kijkje te nemen achter de schermen van het illustere bedrijf.


Sport

Een bijzonder XCO-seizoen
De schokkende verhalen van het WK

Het WK Eliminator debuteerde eind augustus op Europese bodem met een spectaculair parcours. De rijders hebben al veel obstakels overwonnen tijdens de World Cups en eerdere toernooien, maar een stuk ondergronds was ook voor hen nieuw. Het werd een middag in Waregem vol spanning, tranen van geluk en verdriet, lekke banden en kapotte kettingen.Gereden

Zelf bouwen: loont het of niet?
Wij gingen de uitdaging aan

Vol ambitie stelden we ons in voorgaande nummers ten doel om onder een bepaald budget een mountainbike zelf te bouwen. In drie ver­schillende categorieën, met een degelijke en betaalbare instap tot de ultieme droomfiets. Nu, enkele maanden later, is het tijd om eens goed te kijken hoe onze projecten zijn uitgepakt. Wat waren goede keuzes en waar zouden we nu voor iets anders kiezen? En, last but not least: hoe bevallen de fietsen na de nodige kilometers?


Geen editie meer missen? Abonneer je hier!

Losse editie online kopen? Klik hier!

Benieuwd naar het dichtstbijzijnde verkooppunt? Mail ons je postcode en we vertellen het je!


Mountain Bike Plus maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok