Te lezen in Mountain Bike Plus

We geven je graag enkele highlights uit ons laatste magazine. Wil je alles weten? Dan is een abonnement echt iets voor jou!


Editie 197 van Mountain Bike Plus ligt vanaf 10 april in de winkel. Stralende zon, ontluikend groen en trails die er magnifiek bij liggen. Het is lente, maar wel een lente als geen ander. In een onwerkelijke tijd, gekenmerkt door het Covid-19 virus, werkten wij aan dit nummer. Plannen wijzigden dag na dag en keer op keer. Maar nummer 197 neemt je weer vol enthousiasme mee in het mooie mountainbike wereldje. Veel lees plezier en vergeet niet zelf je fiets te pakken en de trails op te gaan. Er is geen betere manier om je zorgen te vergeten en weer vol goede moed en inspiratie aan de slag te gaan. De lente blijft mooi.


Techtalk

Alles over het zwarte goud zwarte goud

Het wordt nog steeds beschouwd als de heilige graal van de framebouw. Het zwarte goud, genaamd carbon. Ieder jaar weer stijver, lichter, beter, sneller.


Interview

Kevin Vermaak: de vader van de Cape Epic

De Absa Cape Epic is in zestien jaar tijd uitgegroeid tot een gigantisch event dat zijn weerga niet kent in de mountainbikewereld. Het wordt qua uitstraling de Tour de France van het mountainbiken genoemd en staat op de bucketlist van menig wereldtopper. We spraken oprichter Kevin Vermaak over zijn idee, de ontwikkeling en de toekomst.Lifestyle

Nico Vink: Belgisiche weldenaar in de lucht.

Het loopt altijd uit de hand met Nico. De jump is nooit hoog genoeg. De fiets, de fiets en verder niets. We zouden ons Nico Vink zo voor kunnen stellen met twee pedalen als handen.

Bikespot

Kreta ook voor mountainbikers feest

Zes dagen fietsen over de ruige Kretenzische paden, van een van de meest oostelijk gelegen punten naar ergens midden op het eiland. Een heerlijk vooruitzicht. In oktober vertrok ik met twee fietsmaatjes uit België naar Kreta, om ons te voegen bij een gezelschap.

Dromen over de toekomst

Gardameer: Eldorado voor mountainbikers

Het Gardameer is een buitensport mekka en eldorado voor mountainbikers. Meer dan 20 jaar is het intussen geleden dat Uli Stanciu het bikefestival naar dit meer bracht. Sindsdien zijn het niet meer slechts klimmers tegen rotswanden en windsurfers op het water die het noordelijke Gardameer bevolken, maar ook de mountainbikers op de trails.


Geen editie meer missen? Abonneer je hier!

Losse editie online kopen? Klik hier!

Benieuwd naar het dichtstbijzijnde verkooppunt?

Mail ons je postcode en we vertellen het je!


Mountain Bike Plus maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok