Te lezen in Mountain Bike Plus

We geven je graag enkele highlights uit ons magazine. Wil je alles weten? Dan is een abonnement echt iets voor jou!

Geen editie meer missen? Abonneer je hier!Jetset in Utah

Als een kind in de snoepwinkel

De Amerikaanse staat Utah doet mij niet direct denken aan een gebied vol trails en downhills om van te smullen. Een uitnodiging voor een persreis maakt me echter nieuwsgierig. Na een korte digitale zoektocht blijk ik er al snel naast te zitten: de regio biedt meer dan alleen pret voor de wintersporter.

Lees meer in editie 186 van Mountain Bike Plus


Getest

Vier exclusieve krachtpatsers:

Rocky Mountain Altitude Powerplay
C90Cannondale Trigger 1
Giant Anthem Advanced Pro 29 0
Scott Genius 900 Tuned

Alle testen en de conclusies lees je in editie 185 van Mountain Bike Plus
Julien Absalon

Een afscheid, maar niet voorgoed

Hij won alles, domineerde jarenlang het mountainbiken samen met de Zwitser Nino Schurter en was een grote publiekstrekker. Het was dan ook een schok toen Julien Absalon na de eerste wereldbeker van het seizoen in Stellenbosch plots zijn vertrek uit de wedstrijdsport aankondigde. Mountain Bike Plus sprak met een van de grootste kampioenen uit het mountainbiken.Lees meer in editie 186 van Mountain Bike Plus


De schatten van Fuerte

Je hebt ongetwijfeld al van dit paradijs in Zuid-Europa gehoord. Fuerteventura is een van de Canarische Eilanden.

Het was mijn passie voor kitesurfen die me in eerste instantie naar dit watersportmekka trok, maar ik ontdekte al snel dat deze plek veel meer te bieden heeft. Ontdek dit Canarische eiland met de mountainbike.

Lees het volledige artikel in de komende editie van Mountain Bike PlusGereden

Drie betaalbare hardtail toppers

Twenty-niner hardtails vormen zowat het summum van de meest gebruikte mountainbikes op dit moment. We willen een reactieve lichte bike die vlot accelereert zonder in te boeten op het vlak van comfort. Wat mogen en kunnen we eigenlijk verwachten van onze hardtails, en nog belangrijker: tegen welke prijs? We gingen voor jullie op pad met drie betaalbare carbon hardtails: van 1999 tot 2600 euro.


Lees meer in editie 186 van Mountain Bike Plus


Bikers Paradise

Een fijne motregen valt op de voorruit en in mijn hoofd hoor ik Henk Wijngaard ''ver van huis, maar in mijn sas'' zingen.

Ik rijd over de Brennerpas, op weg naar het dorpje Latsch in Vintzgouw (Duits: Vintschgau, Italiaans: Val Venosta), Zuid-Tirol. Ik weet alleen dat ik twee dagen ga mountainbiken in Italië en weinig meer. Ik laat me verrassen. Maar als ik niet lang na het verlaten van de Brennerpas het bikehotel nader, weet ik precies waar ik ben: in Bikers Paradise! Het moet alleen nog even ophouden met regenen.

Lees het volledige artikel in editie 185 van Mountain Bike Plus


De dames wijzen de weg

De dropper is hot

De wereldbeker is de ultieme test voor rijder en materiaal. Alles wat nieuw op de markt komt, verschijnt eerst hier in het wild voordat wij ermee mogen rijden. In de downhill, waar het om honderdsten of zelfs duizendsten van seconden gaat, is de aandacht voor tuning enorm. Daar wordt écht iedere race weer het maximale uit het materiaal gehaald. In de crosscountry is men conservatiever. Het gaat hier niet om de minieme verschillen zoals in de downhill en gewicht is nog net wat belangrijker.

Lees meer in editie 186 van Mountain Bike Plus


Interview: Tom Ritchey

Tom Ritchey is een icoon in het mountainbiken, maar er is veel meer dan slechts nostalgie te vertellen over deze meestervakman.

We spraken met hem over zijn passies: fietsen en staal. Met zijn robuuste cowboylook en zijn snor waar de fietsliefhebber een stuur in ziet, is Tom Ritchey een soort geromantiseerd icoon van het mountainbiken van weleer. Tom en zijn merk Ritchey Logic bestaan al langer dan de meeste andere mountainbikemerken; eigenlijk al langer dan mountainbikes überhaupt bestaan.

Lees het volledige interview in Mountain Bike Plus