Te lezen in Mountain Bike Plus

We geven je graag enkele highlights uit ons laatste magazine. Wil je alles weten? Dan is een abonnement echt iets voor jou!


Editie 192 van Mountain Bike Plus ligt vanaf 7 juni in de winkels en staat volledig in het teken van trail en enduro. Een discipline die steeds dichter tegen de crosscrountry aan komt te liggen. We gingen op onderzoek uit en doken de trails op in Zwitserland, Spanje en Duitsland. Daarnaast hebben we een selectie gemaakt van diverse items en deze voor jullie eens gronding onderzocht. Het wereldbekerseizoen is inmiddels in volle gang en dat is niemand onopgemerkt gebleven. We vroegen de bondscoaches wat zij vinden van de huidige status van sporters in België en Nederland en hoe zij denken over de medaillekansen tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. Dat leverde een bijzonder verhaal op, evenals de opeenstapeling aan drama's die Marc Bouwmeester afgelopen anderhalf jaar meemaakte.

Sport

Gerben de Knegt: ''Van der Poel is een zegen''
Strijd om Tokyo-tickets barst los

Een talent als Mathieu van der Poel, daar moet je geluk mee hebben. Je kunt opleiden en talenten ontwikkelen wat je wilt, maar iemand die zo vergroeid is met zijn tweewieler, dat is ook een kwestie van fortuin. De Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt (43) beseft dat maar al te goed. "Mathieu is een zege voor ons, hij genereert aandacht." En met zijn tweede plek in Albstadt nomineerde hij zichzelf direct voor de Olympische Spelen.


Bikespot Verbier

Rijden op een roze wolk

De uitnodiging die wij kregen van MTB Verbier om een voorproefje te nemen op de Women's Mountain Bike Week in Zwitserland kwam als geroepen. Een paar dagen heerlijk genieten in een van de mooiste en fijnste mountainbikelanden op ons continent: daar zeggen wij geen nee tegen. En spijt kregen we zeker niet!Marc Bouwmeester

Nachtmerrie wordt waarheid

Marc Bouwmeester probeert zijn leven weer kleur te geven. Hij is pas 20 jaar en had een veelbelovende toekomst in het mountainbiken voor zich, maar drie gruwelijke valpartijen zetten daar een streep door. Doorgaan zou levensgevaarlijk zijn. Mountain Bike Plus sprak met Bouwmeester over het zwarte gat, zijn letsel en de toekomst.


Girlstalk

Is it a man's world?

Enduro kan niet gek genoeg. Is dat wel wat voor vrouwen? Wij vinden van wel!

E-MTB

Guilty pleasure of nieuwe toekomst?

De wereld van E-mountainbikes is nog steeds bezig zichzelf te vormen en bewijzen. We zagen de afgelopen jaren ontzettend veel nieuwigheden, de ene al wat beter dan de andere, maar de conclusie is duidelijk: ze gaan wel degelijk de goede kant op.Geen editie meer missen? Abonneer je hier!


Mountain Bike Plus maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok