Te lezen in Mountain Bike Plus

We geven je graag enkele highlights uit ons magazine. Wil je alles weten? Dan is een abonnement echt iets voor jou!

Planning 2018

# 186 verschijnt 6 juli voor de abonnees en in de winkel

# 187 verschijnt 28 september voor de abonnees en in de winkel

# 188 verschijnt 19 oktober voor de abonnees en 25 oktober in de winkel

# 189 verschijnt 14 december voor de abonnees en 20 december in de winkel

Geen editie meer missen? Abonneer je hier!
Anne Tauber

Van het circus naar de top

Alles komt voor Anne Tauber (23) samen in het mountainbiken. Ze kan haar energie kwijt, profiteert van het goede evenwicht dat ze ontwikkelde in het jeugdcircus en geniet van de veelzijdigheid van de sport. Nederlands beste mountainbikester van het moment is in de wieg gelegd voor een carrière in de topsport.

Lees meer in editie 187 van Mountain Bike Plus


Getest

Vier exclusieve krachtpatsers:

Rocky Mountain Altitude Powerplay
C90Cannondale Trigger 1
Giant Anthem Advanced Pro 29 0
Scott Genius 900 Tuned

Alle testen en de conclusies lees je in editie 185 van Mountain Bike Plus
Training

Powermeting, wat trap jij?

Wanneer je wedstrijden rijdt, zul je moeten trainen. De laatste jaren is de wattage- of vermogensmeter een essentieel onderdeel geworden bij veel atleten. Maar waar is die wattagemeter nu echt voor en wat doe je ermee? We besloten de proef op de som te nemen en monteerden een Rotor 2inpower op onze eigen fiets, trainden met XCO pro Michiel van der Heijden en praten met zijn trainer, Eric van den Bogaard van Pro4manceLees meer in editie 187 van Mountain Bike Plus


De schatten van Fuerte

Je hebt ongetwijfeld al van dit paradijs in Zuid-Europa gehoord. Fuerteventura is een van de Canarische Eilanden.

Het was mijn passie voor kitesurfen die me in eerste instantie naar dit watersportmekka trok, maar ik ontdekte al snel dat deze plek veel meer te bieden heeft. Ontdek dit Canarische eiland met de mountainbike.

Lees het volledige artikel in de komende editie van Mountain Bike PlusNino Schurter

Exclusief interview met de wereldkampioe

Weinig huwelijken blijven zo vol romantiek als die tussen Nino Schurter (32) en de mountainbikesport. Het was liefde op het eerste gezicht en dat is een kleine 30 jaar later nog altijd zo. Zoals in elk matrimonium gaat het vol ups en downs, maar de hoogtepunten voeren toch echt de boventoon in dit verhaal. Met de wereldtitel in zijn eigen Zwitserland als prachtige, laatste toevoeging.Lees meer in editie 187 van Mountain Bike Plus


Bikers Paradise

Een fijne motregen valt op de voorruit en in mijn hoofd hoor ik Henk Wijngaard ''ver van huis, maar in mijn sas'' zingen.

Ik rijd over de Brennerpas, op weg naar het dorpje Latsch in Vintzgouw (Duits: Vintschgau, Italiaans: Val Venosta), Zuid-Tirol. Ik weet alleen dat ik twee dagen ga mountainbiken in Italië en weinig meer. Ik laat me verrassen. Maar als ik niet lang na het verlaten van de Brennerpas het bikehotel nader, weet ik precies waar ik ben: in Bikers Paradise! Het moet alleen nog even ophouden met regenen.

Lees het volledige artikel in editie 185 van Mountain Bike Plus


Biksport: Lenzerheid

In actie op het WK-parcours

In het Zwitserse Lenzerheide is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de voorbereidingen van het afgelopen WK Mountain Bike. Het evenement werd een groot succes, met tienduizenden toeschouwers en actie om je vingers bij af te likken. Wij gingen zelf op onderzoek uit in Lenzerheide en ervaarden het WK-parcours.
Lees meer in editie 187 van Mountain Bike Plus


Interview: Tom Ritchey

Tom Ritchey is een icoon in het mountainbiken, maar er is veel meer dan slechts nostalgie te vertellen over deze meestervakman.

We spraken met hem over zijn passies: fietsen en staal. Met zijn robuuste cowboylook en zijn snor waar de fietsliefhebber een stuur in ziet, is Tom Ritchey een soort geromantiseerd icoon van het mountainbiken van weleer. Tom en zijn merk Ritchey Logic bestaan al langer dan de meeste andere mountainbikemerken; eigenlijk al langer dan mountainbikes überhaupt bestaan.

Lees het volledige interview in Mountain Bike Plus