Te lezen in Mountain Bike Plus

We geven je graag enkele highlights uit ons laatste magazine. Wil je alles weten? Dan is een abonnement echt iets voor jou!


Editie 196 van Mountain Bike Plus ligt vanaf 7 februari in de winkels en staat volledig in het teken van de winter. We trokken van noord naar zuid door ons continent, zoekend naar de diehards die het niet kunnen laten. Hielke Elferink nam ons mee op avontuur in haar Zwitserse woonplaats Davos-Klosters, om te laten zien dat je echt keihard kan trainen én genieten, ook als er sneeuw ligt. En qua mooi spul? Ook op dat gebied genoeg interessants! Wintergoods, nieuwste bikes voor het seizoen 2020. Zeven verschillende modellen op de testbank en wederom lekker veel materiaal aan de tand gevoeld.

Fietstest

5 betaalbare hardtails

De winter. In een grijs verleden de tijd waarin sneeuwpoppen werden gemaakt, iglo's gebouwd en Elfstedentochten werden verreden. Waarin stoepen sneeuwvrij werden gemaakt, de buurtagent werd bekogeld met sneeuwballen en postbodes door de straat gleden. Vandaag de dag is het weer wat grilliger en vooral – warmer. De winters zijn nat, modderig en vorst is er nog maar mondjesmaat. Niet de ideale tijd om te fietsen, maar om nu helemaal niet meer het bos op te zoeken is ook geen optie. Tijd om eens een blik betaalbare hardtails open te trekken en de paden te verkennen.Bikespot

Eindeloze downhills in Livigno

Livigno is één van die plekken waar gedurende het jaar de halve mountainbike-elite te vinden is. Het dorpje ligt hoog, er zijn massa's lekkere trails én er zijn skiliften die voor eindeloze downhill runs zorgen. Kortom, Livigno is erg mountainbike minded. Zelfs in de winter wordt er nog gedacht aan fietsen, met een select aantal routes dat berijdbaar is met de mountainbikeSport

De Elfstedentocht als Olympische voorbereiding

Ze schelen 27 jaar, maar hebben toch aardig wat raakvlakken. Klasina Seinstra (51) en Anne Tauber (24) hebben allebei de Alternatieve Elfsteden-tocht gewonnen, stonden eind januari en begin februari weer op het Oostenrijkse ijs én genieten van de combinatie mountainbiken-schaatsen. "Het is een hele goede training voor het seizoen."


Interview

Milan Vader: ALLEZ L'ORANGE

'Merci', klinkt als laatste. Niet direct een afsluiting die je verwacht bij een Zeeuw, maar bij Milan Vader is het niet zo wonderlijk. De geboren Middelburger rijdt sinds een jaar in Franse dienst, bij Team KMC - Orbea. En dat bevalt hem erg goed, zeker met een bronzen medaille op het EK en Olympisch ticket als oogst.

Training

Een winterse voorbereiding - trainen in de vrieskou

Hielke Elferink laat ons fietsen in Zwitsers skigebied."Biken? Jetzt?! Hielke, es ist Winter. Dann fährt man ski!" Mijn Zwitserse vrienden kijken me raar aan als ik voorstel een rondje op de mountainbike te doen in deze maanden. Niet zo gek ook, zoals je op de foto's kunt zien. Davos ademt wintersport in deze tijd.


Geen editie meer missen? Abonneer je hier!

Losse editie online kopen? Klik hier!

Benieuwd naar het dichtstbijzijnde verkooppunt? Mail ons je postcode en we vertellen het je!


Mountain Bike Plus maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok