Te lezen in Mountain Bike Plus

We geven je graag enkele highlights uit ons laatste magazine. Wil je alles weten? Dan is een abonnement echt iets voor jou!


Editie 191 van Mountain Bike Plus ligt vanaf 5 april in de winkels en staat volledig in het teken van het voorjaar. We gingen in gesprek met de toppers uit de lagen landen en vroegen hen alvast naar de voorspellingen van het aanstaande wereldbekerseizoen. We spraken met de mensen achter de schermen, van organisatie tot de verzorgers, de controlefreaks in de wereld van het mountainbiken en de bouwers van onze geliefde trails. We starten tevens een heel gaaf nieuw project op: droombikes bouwen voor een scherp budget. In dit magazine de eerste opties in beeld, meer volgt gedurende de komende edities.

Jacht op eremetaal

Mathieu van der Poel: 'WK is nog twijfelgeval'

De voorbereiding zit er bijna op, de mountainbikers staan in de startpositie. Na een lange en donkere winter kunnen ze niet wachten om de vruchten te plukken van de vele trainingsuren door de kou en om zich te meten met de concurrentie. Mountain Bike Plus sprak met de Nederlandse en Belgische XCO-toppers over hun voorbereiding, komend seizoen en we kijken ook al naar de Olympische Spelen. Tokyo 2020 nadert met rasse schreden, dit wordt het seizoen van de waarheid in de kwalificatie.


Bikespot

Eindeloos dromen in Canada

De Canadese provincie British Columbia heeft een haast mythische status. Whistler is misschien zelfs wel dé meest bekende mountainbikebestemming ter wereld. En hoewel die omgeving al heel wat te bieden heeft, is er nog veel, veel meer te zien in deze provincie.Spaanse Rasracer

Mondraker Podium

De Mondraker Podium Carbon R is subtiel, maar toch een streling voor het oog. De aparte bovenbuis, die door lijkt te lopen tot aan het stuur, is een lookalike van de framebouw van het Franse merk Look. De hier gereden Podium Carbon R is het op één na hoogste model uit de Podium familie en niets minder dan een podiumbeest.Lifestyle

Alles zelf doen - bouw je eigen trail of bike

Nederland en Vlaanderen kennen al aardig wat mooie trails, maar genoeg is het natuurlijk nooit. Ooit weleens gedacht om zelf een gave singletrack aan te leggen? Wij deden onderzoek, zochten de do's en dont's uit en vergaarden tips van de deskundigen.

Watertanden doen we genoeg. Aan mooie fietsen absoluut geen gebrek, maar toch missen we iets. Tegenwoordig heeft ieder merk wel zijn eigen onderdelen, wielen en banden. Tegelijkertijd missen we de keus die het nu net zo leuk maakt: zelf aan de slag gaan. Het uitzoekwerk voor de aanschaf van een nieuw ros, het vergelijken van alle spullen. Kortom, we vonden het hoog tijd om zelf weer eens de handen uit de mouwen te steken. Van iedere schroef weten wat deze doet, achter ieder onderdeel staan dat we monteren. We gaan onze eigen bikes bouwen!


Geen editie meer missen? Abonneer je hier!


Mountain Bike Plus maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok