Te lezen in Mountain Bike Plus

We geven je graag enkele highlights uit ons laatste magazine. Wil je alles weten? Dan is een abonnement echt iets voor jou!


Editie 193 van Mountain Bike Plus ligt vanaf 9 augustus in de winkels en staat volledig in het teken van de zomer. Deze editie is ook een ode aan Anne Terpstra, geschiedenis wordt niet iedere dag geschreven. Verder lekker veel lifestyle-items en tips voor een voortreffelijke vakantie. We trokken door Europa en Amerika op zoek naar de beste spots en genoten met volle teugen van al het moois dat we kregen voorgeschoteld. De zomer is aan. Geniet!

Bikespot Californië

The American Dream

Wij mountainbikers laten ons niet meer tegenhouden door grenzen. Met een fatsoenlijke reistas kun je gemakkelijk naar iedere bestemming vliegen met je vriend op twee wielen in het bagageruim. Populaire bestemmingen van dit moment zijn bijvoorbeeld Madeira, Whistler en Squamish. Wij gingen enkele dagen naar een bestemming die minder populair is, maar veel potentie heeft én dit jaar terug is in de Enduro World Series: Northstar Californië.


Fietstest

De eerste 2020 modellen

Naast ons eigen bouwproject, hebben we in deze editie de American Eagle Atlanta 2.0 en de Specialized Epic HT 2020 aan een test onderworpen.


Lifestyle

Trans-Provence: een zonnig afscheid

Vier en een half uur. Gutsend zweet over rood aangelopen hoofden. De een loopt, terwijl de ander stug doortrapt. Er klinken zuchten, er wordt wat gescholden. Vrijwel iedereen is door zijn water en eten heen en de dag is nog niet eens begonnen. Voor ons loopt het pad verder omhoog, tot zover het oog reikt. Zou dit nu écht de top zijn? Een kwartiertje later veranderen de gepijnigde gezichten – de afdaling begint.


Interview

Marc de Maar houdt van de dikke banden

Contracten die onrechtmatig opgezegd worden, grote verschillen in verdiensten en vooral veel juridische onwetendheid. Marc de Maar (35) houdt van het vrije gevoel binnen het mountainbiken, de eerlijke strijd, maar viel van de ene verbazing in de andere toen hij de markt eens vanuit professioneel oogpunt onder de loep nam. Met het Amsterdamse managementbureau Sports Entertainment Group (SEG) is hij klaar om het mountainbiken te professionaliseren.

Sport

Een ode aan Anne: 'Dit was mijn pad'

We maken ruim baan voor Anne Terpstra. Hulde, hulde, hulde. De 28-jarige was simpelweg veel sterker dan de rest in Andorra. Ze reed weg bij Pauline Ferrand-Prévot, bij Kate Courtney en bij Jolanda Neff. Het leek alsof de Europees kampioene stilstond, toen Terpstra aanzette. ''Ik heb eigenlijk alleen in de laatste ronde zo hard gereden als ik kon.''Geen editie meer missen? Abonneer je hier!


Mountain Bike Plus maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok