Voetbalclub KAA Gent en fietsenmerk Scott slaan de handen in elkaar voor de eerste editie van fietstoertocht ‘Buffalo Ride’ op zaterdag 23 oktober 2021. “Met deze georganiseerde wegrit mikken we zowel op families als op geoefende wielertoeristen”, vertelt Tyas Kastelijn, Commercial Manager bij KAA Gent.

Op zaterdag 23 oktober 2021 staat de eerste editie van de Buffalo Ride op het programma. “Gezinnen én wielertoeristen vertrekken ’s ochtends voor een prachtige fietstocht vanuit de Ghelamco Arena”, vertelt Kastelijn. “De Family Ride is een uitgepijlde toer van ongeveer 30 kilometer die perfect geschikt is voor elke doelgroep, van families met kinderen tot onze supporter op leeftijd. Mountainbike, Stadsfiets of elektrische fiets, alle soorten fietsen zijn welkom. Voor de wielertoeristen voorzien we een meer uitdagende wegrit van ongeveer 90 kilometer richting de Vlaamse Ardennen, met de nodige beklimmingen.”

“Met KAA Gent willen we meer zijn dan een voetbalclub”, gaat Kastelijn verder. “We geloven heel erg in het samenbrengen en versterken van onze samenleving. Familiale en sportieve waarden staan daarbij centraal, en daarin past deze Buffalo Ride perfect. We willen onze members, abonnees, Business Partners en iedereen met een sporthart op een alternatieve

manier samenbrengen. Iedereen is meer dan welkom, maar misschien toch een laatste oproep om zoveel mogelijk in het blauwwit te fietsen.”

In de watten leggen

Ook Pieterjan Van Weyenbergh, Sales en Marketing Manager bij Scott Benelux, is enthousiast. “Met Scott zetten we graag onze schouders mee onder dit project. Net als KAA Gent zijn wij gericht op het familiale en sportieve aspect, en dragen wij innovatie hoog in het vaandel, en dat schept een band.”

De organisatie van het event ligt in handen van Count Me In, een event- en marketingbureau onder leiding van Wies Jaspers. “Wie deelneemt aan de Buffalo Ride zal in de watten gelegd worden”, aldus Jaspers. “Deelnemers hoeven alleen te trappen, wij doen de rest. Iedereen kan vrij starten tussen 8u30 tot 11u00. Wie voor de tocht van 90 kilometer gaat, kan kiezen om individueel te rijden, of aan te sluiten bij een Ambassador Ride.”

Ererondje

“Bij aankomst zal de rit je door het stadion leiden voor een ererondje rond het veld” vertelt Jaspers. “Achteraf zal ook de Buffalo Bistro open zijn, zodat je na de rit niet met honger naar huis moet. Het belooft een prachtige dag te worden, we kijken ernaar uit. Wees er wel tijdig bij want plaatsen zijn beperkt en online inschrijven op voorhand is verplicht. ”

Info en tickets via www.countmein.cc/buffaloride