Lukas Malezsewski (21) heeft één grote concurrent: Lukas Malezsewski. De carrière van de Belgische mountainbiker verliep tot en met 2019 crescendo. De overstap naar de beloften bezorgde hem een hoop stress, slapeloze nachten en uiteindelijk een vermoeidheidsvirus.  

België had maar liefst vijf beloften aan de start staan op het afgelopen WK in Les Gets. Een grote luxe voor bondscoach Filip Meirhaeghe en een veelbelovend teken voor de toekomst. Lange tijd leek Lukas Malezsewski het grootste talent. Maar in de afgelopen jaren raakte hij in gevecht met zichzelf, met zijn fysieke en mentale gezondheid. 

Scott
Ergens rond zijn achtste begon Malezsewski al met het rijden van mountainbikeraces. Hij werd door zijn ouders op een ‘Scott-fietske’ gezet. Logisch voor iemand uit Everberg, een dorp naast Kortenberg, waar het hoofdkantoor van Scott Benelux is gevestigd. “Nu heb ik nog altijd een Scott, maar die is onvergelijkbaar met de fiets van toen. Ik rijd voor het team Scott Creuse Oxygène Guéret. Zij onderhouden die fiets, zorgen dat ik niks tekortkom.” Hij fietste wat in het rond. “In de tuin, in de straat en met mijn vader deed ik mee aan toertochten. Ik ben graag in de natuur, wijk van de betonnen paden af om het bos in te gaan. Ik vind het ook leuk om in de bergen niet altijd over de weg te hoeven.” 

Het hele interview lees je in Mountain Bike Plus editie #213