Zodra je zelfs op videomateriaal kunt zién hoe enorm steil, hoog en ver het is, dan weet je hoe extreem het in het echt moet zijn. De Red Bull Rampage is een evenement dat geen gelijke kent. Het is de plek waar alleen de allerbeste mountainbikers op uitnodiging verschijnen. Rijders maken met hun team hun eigen lijn op locatie in Utah, om vervolgens beoordeeld te worden door de jury tijdens één van de drie runs. De enige eis? Je moet beneden over de finish komen. Er is geen tijdslimiet. Rijders worden beoordeeld op stijl, creativiteit en tricks.  

De 2022 editie 

Van de achttien genodigden dit jaar wisten er zestien in de finale te komen. Kyle Strait en Alex Volokhov crashten en vielen geblesseerd uit. Kyle Strait brak drie ruggenwervels (tussen de schouders) en is na een operatie inmiddels weer aan het revalideren. Alex Volokhov kon na een crash in zijn oefenrun ook niet verder, maar is inmiddels weer hersteld.  

In de finale was het Brett Rheeder die de jury wist te overtuigen, een keus die zoals altijd bij een jurysport op de nodige kritiek kon rekenen. Velen noemden Andrea Lacondeguy als beoogd winnaar, maar de jury stelde dat de airtime van Rheeder de doorslaggevende factor was. Een winnaar kiezen bij een dergelijk evenement is ook enorm lastig, met een veld van getalenteerde rijders. Iedere run is gedurfd, ieder heeft zijn eigen stijl, ieder zijn eigen voorkeur.