“Ontdek Magura’s nieuwe Vyron MDS-V3: de ultieme elektronische, draadloos bedienbare dropper voor jouw mountainbike avonturen! Na het succes van hun eerdere model heeft Magura de lat opnieuw hoger gelegd met deze geheel vernieuwde versie, nu verkrijgbaar in de winkels.

De Vyron MDS-V3 maakt gebruik van Bluetooth-technologie, waardoor de reactietijd aanzienlijk is verbeterd ten opzichte van het vorige model dat ANT+ gebruikte. Met slechts één druk op de grote knop aan de zijkant van de dropper wordt deze direct geactiveerd, klaar voor actie. De volledig vernieuwde afstandsbediening is nu compatibel met SRAM Matchmaker, waardoor je deze rechtstreeks op je remhendels kunt monteren. Voor andere opties kun je gebruik maken van Magura’s Shiftmix om de afstandsbediening aan te passen aan jouw voorkeur. De Vyron dropper maakt gebruik van een duurzame CR2-batterij in de zadelpen en een CR2032-knoopcelbatterij in de afstandsbediening, waarmee je gemakkelijk een jaar vooruit kunt.

Magura heeft veel aandacht besteed aan het stof- en waterdicht maken van de elektronica, wat resulteert in een IP67-classificatie voor de dropper. Dit betekent dat je zonder zorgen kunt blijven rijden, zelfs als je per ongeluk in een beekje valt. Het strakke ontwerp van de dropper en het slimme wegwerken van het elektronische gedeelte onder het zadel zorgen voor een nette uitstraling en tevens een kleine hoogtewinst ten opzichte van de concurrentie.

Op de trails presteert de Vyron uitstekend. De nieuwe hendel is stevig, betrouwbaar en werkt perfect. Hoewel de reactietijd van de nieuwe actuator in de zadelpen sneller is dan die van het vorige model, is deze niet zo snel als die van de RockShox Reverb AXS. Je kunt duidelijk de motor horen werken en de pen komt iets langzamer omhoog dan die van de concurrent. Dit vereist wat meer bewust rijden met de Vyron. Voor agressieve rijders kan dit samen met de lagere retour snelheid een aandachtspunt zijn. Het onderhoud van de dropper is momenteel alleen mogelijk via Magura Duitsland, maar bij aankoop van de dropper ontvang je een gratis servicebeurt. In de nabije toekomst zal onderhoud ook mogelijk zijn in Nederland en België.

Al met al zijn we onder de indruk van de Vyron MDS-V3. De installatie is eenvoudig en het gebruik van de CR2-batterij in de dropper zelf is een slimme keuze, waardoor je nooit je AXS-batterij zult verliezen. De batterijduur is uitstekend en de batterijen zijn gemakkelijk verkrijgbaar. De Vyron presteert goed, maar de snelheid waarmee de pen het oliekanaal sluit en omhoogkomt kan voor sommige rijstijlen een punt van overweging zijn.