De routeontwikkeling en het onderhoud in de Gelderse Achterhoek gaan onverhinderd door. Op korte termijn worden er alweer twee routes toegevoegd, waarmee het totaal aantal routes op twaalf komt.

Vanuit de al bestaande route Ruurlo (18 km) komt er een verbinding naar Zelhem. De route Vossenbos (11 km) gaat voor deze verbinding zorgen en loopt over een stuk singletrack parallel op met de route Ruurlo. Verder bestaat de route uit zandwegen en 4,5 km aan singletrack door het Vossenbos. In dit stuk loopt route Vossenbos samen op met de nieuwe route Zelhem.  

Route Zelhem (37  km) kent tien km aan singletracks. Daarnaast bestaat deze uit bospaden, zandwegen en verharde wegen/fietspaden. Het is daardoor zeer afwisselend, maar je rijdt wel constant in een beboste omgeving, waarbij de bosgebieden Kappenbulten, Het Klooster en Vossenbos de hoogtepunten zijn. In beide routes zit dus het Vossenbos, hetgeen constant op een neer gaat op het beroemde Hengelse Zand uit Oerend hard’ van de band Normaal.  

In de Achterhoek is het een luxe dat de MTB routes (m.u.v. Zeddam – vignet Natuurmonumenten) gratis te rijden zijn. De routes verkeren in goede conditie door het onderhoudswerk dat door vele vrijwilligers wordt verricht. Toch kost dit onderhoud ook een hoop geld. Wil je hun werk ondersteunen, dan kun je een vrijwillige bijdrage overmaken die volledig ten goede komt van de Stichting MTB Achterhoek die het onderhoud verzorgt. Dat kan door de QR code te scannen of een bijdrage over te schrijven via bankrekeningnummer NL16 RABO 0347 4931 49, o.v.v. “Vrijwillige bijdrage”. 

Meer over mountainbiken in de Achterhoek lees je op mtbindeachterhoek.nl

tekst en beeld: Stichting Achterhoek Toerisme.