Het is zo ver! Na hard werken is de website klaar en kunnen de eerste mountainbike reizen van Dirt Trails van start gaan. Dirt Trails is opgericht om de reizen waar iedere mountainbiker van droomt werkelijkheid te maken. In vergelijking tot andere mountainbike reisorganisaties biedt Dirt Trails geen reizen aan binnen Europa, maar bijzondere reizen naar Amerika en Canada. In samenwerking met ervaren lokale gidsen zijn hier spectaculaire gebieden en trails uitgezocht. Alle reizen zijn met zorg samengesteld en de ultieme mountainbike ervaring staat centraal. Het enige wat jij hoeft te doen is knallen met je mountainbike en genieten! Bereid je voor op oneindige kilometers singletrack, vette afdalingen, pittige klimmetjes en prachtige uitzichten. Vanzelfsprekend ga je fietsen op bekende plekken zoals Whistler, Moab en Sedona, maar Dirt Trails laat je ook kennis maken met een aantal andere waanzinnige locaties. Naast het fietsen is er ook ruimte voor ontspanning en andere activiteiten zoals raften, kajakken, hiken, beren en walvissen spotten en natuurlijk een biertje drinken. Op dit moment staan er twee prachtige rondreizen op het programma in 2020.

De rondreis in Amerika doet het beste van Utah en Arizona aan. Je start met mountainbiken in Gooseberry Mesa. Dit enorme plateau ligt vlakbij het bekende Zion National Park en staat bekend om de technische singletracks met verschillende slick rock secties. Daarna gaat de reis verder naar de mountainbike hoofdstad van Amerika: Moab. Eén van de beste mountainbike locaties ter wereld. Er is voor ieder wat wils; van flowy singletracks voor beginners tot pittige downhill routes voor gevorderden. Ook Sedona, de laatste locatie, heeft mountainbikers veel te bieden. Tussen de rode rotsen en de cactussen vind je hier meer dan 300 kilometer aan uitdagende routes. De reis start en eindigt in Las Vegas en uiteraard bezoekt Dirt Trails buiten het mountainbiken om ook hoogtepunten zoals Arches National Park, Monument Valley en de Grand Canyon.

De Canada rondreis start in Vancouver. De mountainbike mogelijkheden in de provincie British Columbia zijn eindeloos, zo weet Dirt Trails. Je begint met een ferry oversteek naar Vancouver Island. Hier is het plaatsje Cumberland de afgelopen jaren van een verlaten mijnstadje getransformeerd naar een gezellige mountainbike hotspot. Dat is ook niet zo gek, want in het omringende regenwoud ligt een bijzonder leuk netwerk aan mountainbike trails die zowel beginners als gevorderde mountainbikers veel vermaak bieden. Daarna gaat de reis verder naar Squamish, waar volgens de locals de allermooiste singletracks te vinden zijn. Natuurlijk wordt de reis afgesloten in het wereldberoemde Whistler, door velen omschreven als het beste bikepark ter wereld. Mocht je het bikepark niet in willen dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. De ‘Lord of the Squirrels’ trail is bijvoorbeeld een mooie uitdaging, één van de mooiste enduro trails van Whistler. British Columbia staat ook bekend om de prachtige natuur en wildlife. Tijdens deze reis zijn er ook mogelijkheden om beren te spotten. Volgens de Canadese gidsen zelfs op de trails!

Wil je meer informatie over deze spectaculaire mountainbike reizen? Kijk dan even op de website.

Onze lezers ontvangen nu tijdelijk maar liefst €100 korting op een reis naar keuze! Interesse? Neem dan contact met ons op via klantenservice@mountainbikeplus.com