Nieuwe lijn op de Schattberg – De FAIRY-lijn 

Het gebied Schattberg heeft een nieuwe lijn. Vanaf deze zomer kunnen rijders die op zoek zijn naar een alternatief voor de ruige en technische X-Line zich verheugen op de nieuwe FAIRY-lijn. Even veel flow als de Panorama-Line, maar met meer ‘airtime’ en een uitzicht recht uit een sprookje. 

Nieuwe fietstochten in Fieberbrunn 

Hochörndler Hut en Hoametzl Round-Tour. 

Naast de Bikepark-achtige paden is Fieberbrunn ook een echte insidertip voor liefhebbers van de meer ontspannen tochten. Vanaf de zomer van 2022 voegt Fieberbrunn twee extra leisure-tochten toe aan zijn uitgebreide netwerk van trails en paden. 

De tocht ‘Hochhörndler Hütte 2020’ begint bij het hotel ‘Eiserne Hand’ in Fieberbrunn, passeert de ‘Schreiender Brunnen’ (een kleine waterval) voordat hij over de ‘Hörndliger Graben’ en naar de Hoch-hörndler Hütte leidt. Deze middelzware, 6,3 kilometer lange tocht gaat over prachtige bospaden en omvat 740 hoogtemeters. Eenmaal op de top worden de renners niet alleen begroet door prachtige uitzichten, maar ook door een traditionele lunch in de berghut welke de naamgenoot is van de tour. 

De tweede nieuwe leisure-tocht leidt naar de Hoametzl-berghut. De tocht begint in Hochfilzen tussen de beide regio’s Fieberbrunn en Leogang met een stuk over een geasfalteerde weg voordat het over gravelachtige bospaden gaat en omhoog naar de Hoametzl-hut. Na een korte pauze bij de hut, moeten de renners net iets verder bergopwaarts om het hoogste punt van de tocht te bereiken voordat de zwaartekracht het bergafwaarts overneemt. De tocht is 8,5 kilometer lang, heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad en omvat 280 hoogtemeters.