Spaanse Speeltuin 

Met gemiddeld 120 uren zon was maart een vrij sombere maand. De normale hoeveelheid zon is 145 zonuren. Hoewel de zon overal minder scheen dan normaal, was het in het uiterste zuiden met circa 100 zonuren duidelijk het somberst. Maastricht was het minst zonnige KNMI-station met 98 zonuren. 

Iedereen heeft het erover en het is mezelf ook niet ontgaan. De lente laat dit jaar lang op zich wachten. De afgelopen paar jaar zijn we eigenlijk in de lente al flink verwend met het zonnetje. Temperaturen van 20 graden waren de afgelopen jaren in maart niet ongewoon. Maar dit jaar blijven de kou en het grijs flink hangen. 

“Zullen we naar de zon gaan?” vraagt mijn vriendin. Ach ja, ik ben de moeilijkste niet. Laten we gaan. Na een brainstormsessie komen we op de bestemming Tremp en La Pobla de Segur in Spanje. Ik ken daar een leuke Belg die hike en bike vakanties organiseert. Het blijkt een schot in de roos. Hij kent de trails goed en hij laat ons graag de pareltjes van de omgeving zien. 

We vertrekken op een woensdagavond. Het regent en onweert bij een schamele 10 graden. Wat een heerlijk idee om de volgende dag de zon te kunnen zien en voelen. De volgende dag begint fris. Het is 6 graden. Maar de zon is present. Het belooft de komende dagen tussen de 20 en 25 graden te worden. Perfect!  

Het complete reisverhaal lees je in Mountain Bike Plus editie #216