In Chamonix, een bekend Frans bergstadje dat synoniem staat voor extreme avonturen, gaan we op een opwindende mountainbike-expeditie samen met de Zwitserse professional Ludo May. Ze verkennen een ruige afdaling van 1400 meter met alpiene singletracks en de overblijfselen van verlaten liftstations. Deze vervallen structuren, nu een getuigenis van vroegere pogingen om de onverbiddelijke pieken te bedwingen, vormen het decor voor hun epische fietstocht. De reis omvat een uitdagende beklimming, met het hoogste punt op het Glaciers-station op 2.404 meter.

Hun route brengt hen langs verschillende historische locaties, waaronder een Para-liftstation uit 1924 en de ruïnes van de Pierre-Pointue-berghut, die ooit bergbeklimmers herbergde die de Mont Blanc beklommen. Het adembenemende landschap, met met ijs bedekte pieken en de Bossons-gletsjer, berucht vanwege twee vliegtuigcrashes van Air India, dient als een prachtig decor voor hun avontuur.

Afdalend door rotsachtig terrein, oude olympische bobsleebanen en verschillende historische locaties, reflecteren de fietsers op de veerkracht van degenen die ooit deze paden begingen. Ze voltooien hun avontuur met een gevoel van voldoening, waarbij ze benadrukken dat elke triomf in de bergen, hoe bescheiden ook, uniek zoet is.

Het complete reisverhaal lees je in de huidige editie #218

Klik snel op bovenstaande link en profiteer van onze eenmalige actie!