Hoog tijd dat je weet wie dit blad iedere editie voor jou maken. Dit is de redactie van Mountain Bike Plus:

Irmo Keizer – Hoofdredacteur
Alles begon met een Dawes Omega mountainbike. Met Acera-x, Alivio en een ‘verende voorvork’. Al direct waren de bestaande routes in Zuid-Limburg te beperkt en ging Irmo op zoek naar de mooie, technische singletracks. Jaren later goot hij al zijn spaargeld in de eerste echte mountainbike, waarna de hobby verder escaleerde. Van het één kwam het ander en inmiddels is Irmo als sinds 2006 werkzaam als professioneel fotograaf en contentmaker. Nog steeds gaat zijn hart sneller kloppen van mooie, technische trails. Zowel omhoog als omlaag overigens, waarbij de noemer waaronder het valt er nooit zo toedoet. Het liefst in uitgestrekte natuur en de bergen, met eindeloze uitzichten.  

 

Christophe Knevels – Redacteur
Als jonge snaak van net geen 3 jaar reed Christophe al zonder steunwieltjes bergaf op het bospad langs het huis van zijn grootouders. Gedreven om zijn anderhalf jaar oudere broer en neef te volgen. Rond de leeftijd van een jaar of negen reed hij met een oude stalen MBK met cantilever remmen en een STX-RC schakelgroep zijn eerste meters op een ‘echte’

mountainbike. Samen met broer Wim ontdekten ze als tieners de wereld van het afdalen dankzij Nico Vink en Kristof Lenssens. Datzelfde jaar volgden de eerste foto’s voor Mountainbike Plus Magazine op de wereldbeker in Houffalize. Naast de hobby van fotografie werd de studentenjob als fietstechnieker een vaste job na het afstuderen. Ondertussen rijdt hij het liefst technisch bergaf en gebruikt hij regelmatig een e-bike als shuttle bergop. Het technische karakter van de materialen uit de fietswereld blijven hem aanspreken, zeker als hij ze daarna kunnen inzetten op onze geliefde trails. 

Nas-Raddine Touhami – Redacteur
De passie voor de fiets is Nas-Raddine met de paplepel ingegoten met een vader als wielrenner en ontelbare ritjes voorop de fiets bij zowel ouders als grootouders. Al vrij snel werden de zijwieltjes overboord gekieperd en maakt hij zijn eerste offroad meters op een Peugot crossfietsje. Door de jaren heen zijn er talloze fietsen versleten tot het moment dat hij  in 2005 zijn eerste echte mountainbike kocht, de betaalbare Duitse Radon. Met een Shimano LX afmontage en Manitou Skareb Platinum kon mijn geluk niet op. Hiermee reed hij de eerste mountainbike wedstrijden, waarbij vooral de marathon discipline hem aansprak. Na 2011 is hij de mountainbike uit het oog verloren en was vooral op het asfalt tevinden. Maar de verveling sloeg toe en ook hij laat zich niet in een hokje plaatsen. Of het nu op de mountainbike, wielrenfiets of gravelbike is, zolang het maar mooi is en er iets te ontdekken valt. Een hobby die de laatste jaren nogal uit te hand is gelopen. Veel uren gaan dan ook op in het plotten van de perfecte routes. 

Job Bokmans – Redacteur
Als klein jochie reed deze geboren Maastrichtenaar al rondjes op zijn crossfietsje in de buurt. Altijd het avontuur opzoekend groeide de liefde voor de fiets. Toen hij in 2006 zijn eerste mountainbike kreeg, een Specialized Rockhopper, was het hek van de dam. De Zuid-Limburgse mountainbikeroutes kenden geen geheimen meer. Met vader en broer werden af en toe uitstapjes naar de Belgische Ardennen of andere mooie gebieden gemaakt en zo nu en dan stond een toertocht op het programma. Een aantal jaren later was het tijd voor de eerste enduro-bike, een Orbea Rallon. Vele tripjes naar de bergen volgden. Job is altijd  op zoek naar technisch uitdagende trails. De laatste jaren is hij ook steeds vaker op de wielrenfiets, gravelbike en crosscountry fiets te vinden. 

Israela Bakker – Redacteur
Opgegroeid op de prachtige Veluwe, heeft Israéla vooral een passie voor het buitenleven. En hoe kan je de wereld nou beter ontdekken dan op de mountainbike? Israéla vindt niets fijner dan nieuwe plekken te ontdekken en daarover te vertellen, in de hoop dat mensen daar ook enthousiast van worden. Israéla heeft al op veel plekken gemountainbiked, van de regenwouden in Borneo tot de besneeuwde bossen in Finland. Bij Israéla gaat het mountainbiken vooral om de beleving en niet zo zeer om de sportieve prestatie. Israéla geniet van het buitenleven, de natuur en de mensen die ze ontmoet. Voor Mountainbike Plus is ze altijd op zoek naar de mooiste plekken, die meestal niet zo bekend zijn onder het grote publiek. 

Jorrit Pinckaers – Redacteur
Opgroeiend tussen de Zuid-Limburgse heuvels begint het mountainbiken voor Jorrit tijdens de middelbare schooltijd in de jaren ‘90. “Crossen door de bossen” is wellicht een betere benaming, want het ging toen vooral om veel lol en soms hard crashen op 26” klassiekers als een Giant Hurricane en Batavus Raider. Tijdens de studiejaren verhuist Jorrit naar Utrecht en hangt hij voor best wat jaren zijn fiets aan de wilgen. Nieuwe buitensporten als surfen en snowboarden worden ontdekt en daar gaat alle vrije tijd en DUO-lening naartoe. Als hij in 2017, volledig gesettled in Soest, vaak hoort over al de heerlijke routes op de Heuvelrug, besluit Jorrit een Cube Reaction aan te schaffen en als herintreder het nieuwe 29” domein te betreden. Wat blijkt, het waakvlammetje van het mountainbiken laait al snel enorm op en Jorrit is opnieuw verslaafd aan het biken. Vergeleken met de andere redacteurs maakt Jorrit als “weekend-warrior” de minste kilometers, maar de lol is er zeker niet minder om.