Ga mee op een spannend avontuur in de Franse versie van de Grand Canyon, de Tarn kloof. Ontdek hoe mountainbikers Fred Horny en Jerome Clementz de uitdaging aangaan om de wilde rivier te bevaren met hun packrafts en tegelijkertijd spectaculaire trails te berijden. Lees verder om meer te weten te komen over hun unieke ervaring en de prachtige mogelijkheden voor mountainbiken in de Tarn.

“Je zegt wel dat het onmogelijk is, maar je hebt het nooit geprobeerd,” lacht Jerome terwijl Fred zijn raft voorbereidt om watervallen te trotseren. Een avontuur vol uitdagingen begint, met spectaculaire stroomversnellingen en adembenemende landschappen. In dit artikel volgen we de reis van Fred, Jerome en Dan Milner, de auteur en fotograaf, terwijl ze hun packrafts door de Tarn kloof navigeren en genieten van de flow op de trails.

Packrafting: De combinatie van fietsen en opblaasbare boten geeft een enorme avontuurlijke prikkel. Ontdek hoe packrafting een toegankelijke en opwindende activiteit kan zijn, zelfs in je eigen achtertuin. Lees meer over de packrafts die gebruikt worden in dit avontuur en waar je ze kunt verkrijgen.

Mountainbiken in de Tarn: Ontdek de honderden kilometers aan trails in de prachtige Lozere streek rond de Tarn kloof. Van rollende parcours langs de rivier tot uitdagende afdalingen en het beroemde GR60 pad, er is voor elk niveau iets te vinden. Leer meer over de mountainbike mogelijkheden en de beste tijden om te gaan.

Conclusie: Het avontuur in de Franse Grand Canyon was een mix van adrenaline, prachtige natuur en reflectie over wat echt onmogelijk is. Fred, Jerome en Dan hebben genoten van het packraften op de wilde rivier en het berijden van uitdagende trails. Ontdek zelf de mogelijkheden van mountainbiken in de Tarn en laat je inspireren door dit unieke avontuur.

Lees het complete reisverhaal in Mountain Bike Plus editie #216