Jordi Cortes is een toonaangevende naam in de wereld van het finetunen van vering voor downhill en crosscountry mountainbikes. Hoewel zijn passie voor fietsen al op jonge leeftijd begon, kwam hij toevallig in de mountainbikewereld terecht. Hij heeft jarenlang samengewerkt met de snelste mountainbikers ter wereld om hun fietsen optimaal af te stellen voor wedstrijden.

Zijn carrière begon als mechanieker voor Specialized en later bij Fox, waar hij zich specialiseerde in het afstellen van veringssystemen. Hij heeft zowel crosscountry- als downhillfietsen aangepakt en heeft uitgebreide ervaring in het begrijpen en optimaliseren van vering voor verschillende terreinen en rijstijlen.

Jordi benadrukt de passie in de fietsindustrie, maar wijst ook op uitdagingen. Hij maakt zich zorgen over de opkomst van e-bikes en de mogelijke risico’s voor ongetrainde rijders. Hij deelt inzichten over de industrie en benadrukt het belang van kwaliteitsnormen. Jordi’s leven draait om fietsen en het afstellen van vering, en hij blijft toegewijd aan het verbeteren van de sport, ondanks de uitdagingen van het reizen en werken tijdens wedstrijden.

Het complete verhaal lees je in Mountain Bike Plus editie #217