Op ontdekkingsreis in het oosten! Welkom in Tsjechië, het land van oerdegelijke auto’s en het sprankelende, frisse bier genaamd Pilsener. Maar wist je dat Tsjechië ook een paradijs is voor mountainbikeliefhebbers? Ontdek de uitdagende trails en prachtige natuur die dit land te bieden heeft!

In Tsjechië vind je diverse trailcenters die je mountainbikehart sneller doen kloppen. Herinner je je nog die memorabele overwinning van Mathieu van der Poel in Nove Mesto in 2019? Dat is slechts het topje van de ijsberg! Ontdek Singltrek pod Smrkem, een trailcenter met meer dan 80 kilometer aan flowy trails, geschikt voor alle niveaus, inclusief families en kinderen. Of probeer Rychlebské Stezky, een parel voor de liefhebbers. Hier vind je ruim 65 km aan uitdagende tracks met rotsen en wortelpassages.

Ga op pad en verken het prachtige Dolní Morava, gelegen in het noordoosten van Tsjechië. De bergen van Králický Sněžník bieden adembenemende cross-country trails die je zullen betoveren. En wist je dat je in Tsjechië wettelijk het recht hebt om elk pad te betreden? Dat betekent dat je vrij bent om op avontuur te gaan, behalve in beschermde natuurgebieden.

Als je op zoek bent naar adrenaline en uitdaging, is Trutnov Trails jouw bestemming. Dit enduro trailcenter biedt 35 kilometer aan trails, variërend van blauw tot donkerzwart. Hier domineren grote stenen het terrein, en je zult unieke ervaringen opdoen die je nog lang zullen bijblijven. Let op, E-bikes zijn hier niet erg geliefd, maar zijn niet verboden.

Ontdek het veelzijdige en mountainbikevriendelijke Tsjechië, waar mountainbiken een ware passie is en de lokale bevolking trots is op de prachtige trails. Je zult versteld staan van de bewegwijzerde paden, die het eenvoudig maken om je eigen route samen te stellen en de prachtige natuur te verkennen.

Dus waar wacht je nog op? Zet koers naar het oosten en ervaar de ongerepte schoonheid van Tsjechië op twee wielen!