Alleen nog maar sturen

De bedoeling van RockShox’s nieuwe Flight Attendant systeem is simpel. Het laat jou als rijder toe om puur te focussen op de trail. Zonder ook maar even te hoeven denken aan het overhalen van hendels of wijzigen van instellingen. Het Flight Attendant systeem bedient met servo motoren je voorvork en demper. 

De Control Module

De hersenen van het systeem wordt gevormd door de ‘Control Module’. Die module functioneert als de centrale hub van
het systeem en ontvangt en verwerkt de data afkomstig uit alle overige componenten en sensoren. Deze module bevindt zich op de voorvork. RockShox heeft een Pike, Lyrik en Zeb beschikbaar met Flight Attendant. 
 

Buttercups 

Naast high-tech zit er ook wat nieuwe low-tech in de voorvorken, in de vorm van de vibratie dempende pucks die RockShox Buttercups heeft gedoopt. Volgens RockShox zorgt het voor een reductie van 20% in ‘trail chatter’, oftewel die kleine, irritante, hand geselende klapjes die nu vaak niet worden weggenomen.  

Charger Flight Attendant 

De aangepaste Charger demper heeft een drietal elektronisch instelbare posities, waarbij een Open, Pedal of Lock positie gekozen kan worden. Ook kan de lage snelheids compressie (LSC) in 10 stappen worden ingesteld, evenals een in 20 stappen instelbare rebound. Die instelling staat overigens los van de algehele modus van de voorvork.  

Debonair+ 

RockShox pastte de luchtkamer van de demper verder aan, wat zou moeten resulteren in een actievere demping aan het begin van de veerweg met tegelijkertijd meer support in de overige veerweg. Ook zit de vork iets hoger in de veerweg, wat het vertrouwen ten goede komt als je steil naar beneden gaat. 

Pressure relief valves (overdruk ventielen) 

In navolging van Fox komt RockShox nu ook met haar eigen overdruk ventiel op de vorkpoten van de drie nieuwe voorvorken. Met een druk op de knop wordt de overdruk uit de voorvork gelaten, zodat je geen last meer hebt van temperatuursschommelingen of hoogteverschillen.  

Stiffness reducers 

RockShox’s voorvorken zijn gemaakt voor het gebruik van Torque Caps. Die eindstukken die voor verschillende naven te krijgen zijn, zorgen voor wat extra stijfheid vooraan. Maar, mocht je die naven niet hebben, of willen, dan kun je nu een klein adaptertje plaatsen waardoor je naaf met gewone endcaps niet helemaal onderin de voorvork valt en je moet prutsen om je as erin te krijgen.  

Super Deluxe Ultimate Flight Attendant 

Bestuur de achterdemper handmatig, of laat de Control Module alles voor je regelen. De Super Deluxe volgt en schakelt naadloos over in iedere gewenste demping modus. 

Pedaal sensor 

De input die jij als rijder geeft is cruciaal voor het systeem om te bepalen hoe de vering moet reageren. Het geeft in realtime door wat jij doet- of laat. De pedaalsensor schuift in de vernieuwde SRAM XX1 / X01 crankset, die lichter en stijver zijn als haar voorgangers. De sensor is overigens in vrijwel alle DUB cranks te plaatsen. 

RockShox 2-knops AXS controller  

Met de AXS knoppen aan je stuur kun je je dropper besturen en je Flight Attendant in iedere gewenste modus zetten.  

De werking 

Het algoritme van de Flight Attendant gebruikt de data van de sensoren in de voorvork, achterdemper en trapas om zo de voorvork en demper (los van elkaar) in te stellen. Hierbij is het mogelijk om in de open, pedal of lock modus te wisselen, zonder vertraging. Het systeem analyseert het terrein en wat de rijder doet en voert indien nodig iedere 5 milliseconden wijzigingen door.  

Het systeem is niet gemaakt om te leren van jou als rijder. Het algoritme werd ontwikkeld met input van honderdduizenden kilometers aan data van trails en rijders over de hele wereld. RockShox kan het systeem updaten via de AXS applicatie, dus het zal nog verder verbeterd kunnen worden in de loop der tijd.  

Qua werking ligt de prioriteit in het Flight Attendant systeem op het reageren op klappen op de voorvork. De dempers gaan open zodra er een impact wordt waargenomen. Zodra je als rijder weer gaat trappen, zal het daar weer op reageren. Qua lockout is deze vergelijkbaar met de RCT3 dempers. Kortom, minder hard dan bij de XC versies, maar nog altijd efficiënt.  

De instellingen qua rebound kunnen uitsluitend worden gemaakt met de bekende draaiknop aan de onderkant van de voorvork.  

AXS 

Er is geen aparte app nodig om wijzigingen in de instellingen aan te brengen. De AXS app is geupdate en zodra je de Flight Attendant koppelt kun je hier data uitlezen, de firmware updaten, het systeem kalibreren en  tunen qua ‘bias’ (gevoel). De instelling die je hier kiest blijft hetzelfde ongeacht in welke modus het systeem staat. 

Batterijduur 

Al die technologie zorgt uiteraard voor de noodzaak van een serie aan batterijen. SRAM geeft aan dat de gemiddelde batterijduur ongeveer 20-30 uur zal zijn. De voorvork en achterdemper gebruiken de bekende AXS accu, terwijl de pedaal sensor gebruik maakt van een AAA lithium batterij die 200 uur mee moet gaan. De controller module heeft tevens een CR2032 knoopcel, die ook 200 uur mee moet kunnen gaan. Mocht de batterij leeg gaan dan zal het systeem overschakelen naar de open modus.  

Koop je een fiets met Flight Attendant dan zal dit met een volledig AXS eco systeem zijn. Kortom, versnellingen, dropper en voorvork- demper. Momenteel hebben Trek, YT, Canyon en  Specialized modellen aangekondigd.  

Het Flight Attendant systeem is één van de eerste goed geïntegreerde producten op de markt en past naadloos in het AXS systeem van SRAM. Of je het nu leuk vind of niet, dergelijke technologie zal meer en meer haar weg vinden naar je fiets. Enerzijds juichen wij het toe.  

Wanneer goed uitgevoerd, zullen dergelijke systemen een enorme impact kunnen hebben op fietsontwerpen. Met goede reden, want er zijn interessante nieuwe mogelijkheden waar jij als rijder echt van kunt profiteren. Alles komt met een prijs uiteraard, niet alleen voor je portemonnee. Overal heb je batterijen, accus en computerchips in je fiets. Kortom, er is nogal wat nodig om die nieuwe onderdelen te maken. Daarnaast kan er simpelweg meer kapot. Dat is echter een discussie voor een andere keer. SRAM en RockShox hebben met de Flight Attendant weer een sterke troef in handen.