De S-Works EXOS EVO is de lichtste offroad-schoen die we ooit hebben gemaakt. Ons ontwerpteam van wereldklasse ontwikkelde een gepatenteerde Dyneema®-lay-up die het gewicht van het bovenwerk drastisch verlaagd en tegelijkertijd de sterkte maximaliseert en de soepelheid vergroot om een 232 g vederlichte raceschoen te creëren voor alle terreinen, zonder het gebruikelijke gewicht.

Om de voet vast te zetten, hebben we het nieuw uitgebrachte BOA®Li2-draaisysteem gebruikt, met een verhoogd niveau van micro-aanpassing, een lager profiel en een verfijnd ergonomisch ontwerp om rijders de mogelijkheid te geven om hun pasvorm nauwkeurig af te stemmen. We hebben deze nauwkeurige pasvorm gecombineerd met een opnieuw ontworpen toe-box, die een sleef gebruikt, die comfortabel over de bovenkant van de tenen en de voorvoet loopt terwijl er ruimte blijft voor beweging en flexie.

De S-Works EXOS EVO beschikt ook over de XC FACT carbon zool. Onze stijfste en lichtste offroad-plaat tot nu toe, de XC FACT-zool heeft een stijfheid index van 13,0. Dat betekent dat al je kracht rechtstreeks naar de pedalen gaat. En net als al onze schoenen is de S-Works EXOS EVO gebouwd op de basis van Body Geometry – om het vermogen te vergroten, de efficiëntie te verhogen en het risico op letsel te verminderen door de uitlijning van heup, knie en voet te optimaliseren. Met een gepatenteerd Dyneema®-bovenwerk dat de voet comfortabel omhult zonder de grip in gevaar te brengen, is het ook de meest comfortabele XC-race schoen die we ooit hebben gemaakt

Prijs: € 499,90