Semenuk Pro

Etnies produceert sinds 1986 actie-sportschoenen en kleding. Het bedrijf verlegde niet alleen de grenzen door de eerste professionele skateschoen te maken, maar het was ook pionier op het gebied van technologische vooruitgang. Etnies blijft trouw aan zijn roots door een team van wereldklasse skateboarders, snowboarders, BMX- en MTB-rijders te sponsoren.

Op 29 maart heeft Etnies de ‘Semenuk Pro’ gelanceerd, de eerste pro-schoen van Brandon Semenuk. De lancering vond plaats via zijn nieuwste videoproject AMYGDALA. https://youtu.be/39aibvujxjE

Brandonwerkte bij de ontwikkeling van deze schoen nauw samen met het Etnies-ontwerpteam, om alle behoeften van snelle, technische downhill– en trail-rijders op te nemen in de Semenuk Pro. De schoen heeft een Force Shield-verstevigd bovenwerk en is voorzien van een Ankle Shield tegen impact aan de binnenkant van de enkel. De buitenzool heeft een versterkte pedaalschacht in de tussenzool om de nodige ondersteuning te bieden. Pinnen vallen gemakkelijk recht in het loopvlakpatroon van de buitenzool voor maximale grip op het pedaal. De veters zijn gemakkelijk weg te stoppen in de veterzakjes van de tong en de tongvouwen beschermen je tegen vocht, vuil en puin.