Bescherm je hoofd en zijn inhoud 

Gelukkig is de fietshelm ondertussen een standaard onderdeel van onze outfit geworden. De huidige modellen zetten niet alleen in op het beschermen van je hoofd maar gaan veel verder dan dat. Dankzij doorgedreven innovatie blijven de fabrikanten technieken en producten ontwikkelen die de bescherming die een helm kan bieden, enkel en alleen maar naar een hoger niveau tilt.  

We gaan voor jullie op pad met een paar degelijke trail en enduro gerichte modellen. Deze helmen hebben een schaal die vaak wat dieper op het hoofd staat waardoor hij een zo groot mogelijk deel ervan beslaat en dus ook beschermt.

Irmo gaf hiervoor al de introductie over de normen die er op de Europese markt gelden voor de helmproducenten. We kunnen deels stellen dat deze normen achterhaald zijn en puur gericht op veiligheid wel hoger mogen liggen, zeker voor sportief gebruik. Toch doet dat niet af aan de middelen die de meeste fabrikanten benutten om te blijven streven naar een betere bescherming en dus ook een verhoogde veiligheid.

Meer informatie vind je in Mountain Bike Plus editie #216