CANYON BICYCLES TREKT STRATEGISCHE INVESTERING AAN VAN LRMR VENTURES EN SC HOLDINGS

De strategische investeringen van LRMR Ventures en SC Holdings, evenals de benoeming van Robert Kyncl als Board Director, zullen de aanwezigheid van Canyon in de VS helpen uitbreiden

KOBLENZ, DUITSLAND |

Canyon Bicycles GmbH (“Canyon”), wereldwijd toonaangevende direct-to-consumer fabrikant van premium fietsen in Koblenz, Duitsland, kondigt een strategische aandeleninvestering aan onder leiding van LRMR Ventures, het family office van het wereldwijde icoon LeBron James en Maverick Carter, en SC Holdings, een in de VS gevestigde private equity-onderneming die zich richt op toonaangevende merken.

Als fietsliefhebbers en fans van het merk Canyon zullen de nieuwe investeerders zich aansluiten bij de bestaande aandeelhouders van het bedrijf, waaronder meerderheidsaandeelhouder Groupe Bruxelles Lambert (“GBL”) en de oprichter van het bedrijf, Roman Arnold, om de ambitieuze groeiplannen van Canyon in de VS te ondersteunen.

Roman Arnold zei: “Hoewel we niet actief op zoek waren naar nieuwe investeerders, begrepen LRMR en het SC-team onmiddellijk onze missie om ‘s werelds meest inspirerende en innovatieve fietsbedrijf op te bouwen. Hun passie voor wat we aan het bouwen zijn, zal hen tot instrumentele leden van ons team maken.”

Canyon zal samenwerken met LRMR en SC om de betrokkenheid in de VS en in de e-bike-categorie te vergroten, de wereldwijde merkbekendheid te vergroten en de beste online-winkelervaring te bieden.

“Als fervent fietser en verhalenverteller ben ik enthousiast over de samenwerking met Canyon”, zei Maverick Carter. “De kwaliteit van de producten, de kracht van het merk Canyon en het unieke distributiemodel creëren veel aantrekkelijke kansen waar we deel van willen uitmaken.”

Canyon bevindt zich op het kruispunt van vele maatschappelijke windstoten, waaronder gezondheid en welzijn, duurzame mobiliteit en online distributie. Het blijft zijn internationale voetafdruk en traject uitbreiden als leider op het gebied van innovatie, technologie en prestaties in de fietsindustrie. Het bedrijf is een categorieleider in alle competitieve en recreatieve weg-, grind-, berg- en stadsfietsdisciplines. Tegelijkertijd richt Canyon zich op nieuwe groeigebieden door uitbreiding van het dienstenaanbod en verdere ontwikkelingen op het gebied van e-bikes, stadsfietsen en connectiviteit.

Oprichter/managing partner van SC Holdings Jason Stein voegde toe: “Canyon is al meer dan 20 jaar een leider in fietsen en een pionier in direct-to-consumer e-commerce. Van professionals op tour tot dagelijkse rijders op straten en paden over de hele wereld, de impact van Canyon op sport en cultuur is overal te zien. We zijn vereerd om samen te werken met Canyon, GBL en LRMR, en we zijn verheugd om te helpen de groeimogelijkheden in de VS te benutten.”

In samenwerking met professionele teams en supersterren zoals Mathieu van der Poel, Jan Frodeno en Fabio Wibmer, ontwikkelt Canyon geavanceerde prestatietechnologieën voor het hoogste niveau van de sport en integreert deze in fietsen voor algemene consumenten. Het bedrijf zet zich in om basisatleten te ondersteunen en nieuwe rijgemeenschappen te stimuleren.

Tegelijkertijd versterkt Canyon zijn digitale capaciteiten verder door Robert Kyncl, Chief Business Officer bij YouTube, aan te stellen als bestuurslid. Baird trad bij deze transactie op als Financieel Adviseur.

tekst & beeld: Canyon