Audi Nines breidt uit

‘S Werelds beste vrouwen treden toe 

Gedurende het Audi Nines event in de Birkenfeld groeve in Duitsland, dat plaats zal vinden tussen 24 en 28 augustus, zullen nu ook de beste vrouwen van de wereld aan de start verschijnen.  

Audi Nines MTB, het befaamde Freeride en Slopestyle Mountain Bike-evenement gepresenteerd door Falken, keert terug naar de Ellweiler-groeve voor het vierde achtereenvolgende jaar. Dit exclusieve evenement brengt een groep van ’s werelds beste Slopestyle en Freeride mountainbikers samen in een her-bestemde steengroeve in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts voor een week van non-stop actie op het hoogste niveau. 

Het is tijd voor Audi Nines om de broodnodige toevoeging van Mountainbike-topvrouwen in de Audi Nines-familie te introduceren. De drive om Audi Nines inclusiever en gelijkwaardiger te maken komt op een moment dat het vrouwentalent in mountainbiken explodeert en rijders hun grenzen verleggen om de sport als nooit tevoren te ontwikkelen. Deze integratie biedt nieuwe ruimte voor de groeiende MTB-gemeenschap om hun talenten op een wereldwijd podium te demonstreren. Freeride- en Slopestyle-rijders krijgen de kans om zichzelf te pushen in een omgeving die niet wordt gedreven door punten en podia, maar door creativiteit en vrijheid van meningsuiting.  

Meerdere internationale mountainbikers hebben hun aanwezigheid al bevestigd, waaronder leiders van de freeride-beweging voor vrouwen Casey Brown (CAN) & Veronique Sandler (NZL), multidisciplinaire wereldkampioen Caroline Buchanan (AUS) naast 4x Crankworx Slopestyle-winnaar Emil Johansson (SWE) Nicholi Rogatkin (VS), Bienvenido Aguado (ESP), Szymon Godziek (POL), Sam Reynolds (GBR) en Thomas Lemoine (FRA). Lokale legendes zoals Erik Fedko (GER), Nico Scholze (GER) en Lukas Knopf (GER) zijn ook van plan om aanwezig te zijn.