Als je dan toch valt… 

We hebben een beetje een haat-liefde verhouding met rugzakken. Enerzijds zijn ze simpelweg onmisbaar wanneer je een flinke dagtrip maakt, anderzijds belemmeren ze vaak je bewegingsvrijheid en zorgen ze voor een minder comfortabele rit. Wij pakken onze rugzak altijd minimaal in, maar ook wij komen er niet onderuit om zo nu en dan flink wat spullen mee te nemen voor onderweg. Die situaties zijn veelal op de meer technische trails en wat meer weg van de bewoonde wereld. Gedurende de afgelopen maanden was de Flyt 14 de trouwe partner voor onderweg. Met een inhoud van 14 liter kan er precies genoeg mee voor de betere dagtrips. Belangrijker nog, de Flyt heeft een TÜV/GS gecertificeerde rugprotector in het achterste compartiment. Het SAS-TEC Light-shield element is lekker licht. Na een eventuele crash moet het wel vervangen worden, maar daarvoor biedt Deuter in de eerste twee jaar gratis vervanging. De Flyt 14 is verder geheel PFC vrij. De coating die wordt gebruikt is stukken milieuvriendelijker. Overigens is er ook een regencover meegeleverd in de tas, welke in een vakje onderin zit.

Het Airstripes achterpaneel van Deuter verdient ook hier weer een vermelding. Het houdt je rug lekker luchtig en zit simpelweg onopvallend op haar plek. Ook wordt de rugzak goed op zijn plek gehouden. De heupstraps zijn voorzien van een dunne padding, die het comfort ten goede komen. Qua compartimenten kun je uiteraard een waterzak plaatsen in het achterste vak. Daarnaast is het voorste compartiment voorzien van verdelingen, waarbij wij een standaard uitrusting hier inmiddels in hebben geplaatst. In de rits zit de ID met wat cash en sleutels, terwijl een pompje, bandenlichters, een multitool, kettingschakel, remblokken en een kleine EHBO kit in de overige vakken zitten. Een regenjack (en camera) kan met gemak in het hoofdcompartiment, terwijl je aan de buitenkant van de rugzak nog een tweetal ritsen vind, waarvan één specifiek voor je telefoon.

                 

Ook de vakken op de heupband verdienen een vermelding, dat zijn onze favoriete snack-vakjes geworden. Neem je nog een fullface helm mee op een enduro wedstrijd, dan kan deze aan de buitenkant van de rugzak worden bevestigd. Je kniebeschermers kun je met straps aan de onderkant van de rugzak bevestigen en tot slot heb je ook nog een tweetal zijvakjes met gaas. Regent het heftig, dan trek je het eerder genoemde regenscherm uit de onderkant van de rugzak en zo houdt je alles ook in echt smerig weer droog. Nog even terugkomend op die rugprotector, gebruik je hem niet, dan is deze uiteraard te verwijderen.  

De Flyt is overigens ook verkrijgbaar in een 12, 18 en 20L variant, mocht je op zoek zijn naar meer opbergruimte. Wij zijn erg te spreken over de Flyt 14, die precies de juiste balans heeft qua capaciteit en formaat. De afwerking is uitstekend, de rugprotector biedt een stuk veiligheid en ook nu overtuigde Deuter’s achterpaneel weer. Kortom, de Flyt 14 is een uitstekende dagtrip rugzak zonder te overdrijven qua formaat. Je kunt kiezen uit een grafiet zwarte, blauwe, of okergele variant.  

 

Gewicht: 1150 gram 

Inhoud: 14 liter

Prijs: € 164,95 (zonder waterzak)