Garmin introduceert Varia RCT715 radar achterlicht met ingebouwde camera.

Een ingebouwde camera registreert tijdens het fietsen continu de omgeving en slaat automatisch beelden op als er een incident plaatsvindt.

Eemnes, 18 mei 2022 – Garmin Nederland introduceert vandaag de VariaTM RCT715 achteruitkijkradar met camera en achterlicht. De Varia RCT715 is ontworpen om fietsers tijdens elke rit, dag en nacht, gemoedsrust te bieden en registreert continu scherpe en heldere videobeelden1 met state-of-the-art radartechnologie.

“Fietsers over de hele wereld vertrouwen al jaren op onze Varia achteruitkijkradars om hen tijdens een rit bewuster te maken van naderende voertuigen. We zijn blij dat we de nieuwe RCT715 kunnen toevoegen aan de reeks ‘must-have’ producten voor fietsveiligheid”, zegt René Dijk, Head of Marketing en Productmanagement van Garmin Nederland. “Fietsers kunnen nu ontspannen op pad gaan in de wetenschap dat de Varia RCT715 achteropkomend verkeer attendeert op de aanwezigheid van een fietser. De ingebouwde camera registreert voortdurend de omgeving en levert videobewijs van een incident, mochten ze dat ooit nodig hebben.”

Dit is wat er nieuw is voor de Varia RCT715:

  • Ingebouwde camera: Legt scherpe, heldere beelden vast met maximaal 1080p/30 fps tijdens elke rit.
  • Automatische opname van incidenten: Als er een incident wordt gedetecteerd, worden de videobeelden van voor, tijdens en na het incident automatisch opgeslagen.
  • Extra Varia app functionaliteit: Krijg eenvoudig toegang tot videobeelden, zet video’s over of pas camera-instellingen aan, zoals data overlay.

Ongeacht waar of wanneer een fietser rijdt, de Varia RCT715 blijft de ongeëvenaarde fietsveiligheidsfuncties van Garmin bieden, waaronder:

  • Maximaal bewustzijn: Visuele en geluidsmeldingen waarschuwen de fietser voor voertuigen die van achteren naderen, tot op een afstand van 140 vierkante meter.
  • Superieure zichtbaarheid: Het achterlicht kan tot op een kilometer afstand worden gezien, waardoor het voor bestuurders gemakkelijker kan zijn om een fietser te zien, voordat de radar het voertuig ziet.

De Varia RCT715 kan worden gekoppeld met een compatibele Garmin Edge® fietscomputer, Garmin smartwatch, of de Varia smartphone app. Indien gekoppeld met een compatibele smartphone, zal de Varia RCT715 integreren met een aantal apps van derden, zoals Ride with GPS, zodat fietsers hun kaarten kunnen voorzien van meldingen van de achteruitkijkradar.

De Varia RCT715 heeft een batterijlevensduur tot 4 uur met radar en achterlicht ingesteld op continu hoog of nachtflits en tot 6 uur met radar en achterlicht ingesteld op de dagflits. In beide gevallen neemt de camera continu op 1080p op. De Varia RCT715 heeft een adviesverkoopprijs van €399,99 en is per direct verkrijgbaar op garmin.com.

  1. In sommige rechtsgebieden is het gebruik van de camerafunctie van dit toestel aan regels gebonden of verboden. Het is uw verantwoordelijkheid om op de hoogte te zijn van de toepasselijke wetgeving en het recht op privacy in rechtsgebieden waar u van plan bent de camerafunctie van dit toestel te gebruiken, en deze na te leven.
  2. Indien gekoppeld met een compatibele Garmin Edge fietscomputer, Garmin smartwatch of de Varia smart device app.

bekijk hier de Garmin Varia RCT715 radar promo-video.

Over Garmin.

Al meer dan 30 jaar kenmerkt Garmin zich als voorloper op het gebied van GPS navigatie, draadloze apparaten en applicaties. Garmin ontwikkelt producten voor mensen met een actieve levensstijl en richt zich daarbij op vijf bedrijfsdivisies: automotive, luchtvaart, fitness, marine en outdoor recreatie.

De producten bieden atleten en outdoor-liefhebbers van alle niveaus ondersteuning en motivatie om hun prestaties naar een volgend niveau te brengen. We geloven erin dat elke nieuwe dag een kans is om te innoveren en te verbeteren. De brede collectie sportieve en stijlvolle smartwatches, duikcomputers, navigatiesystemen, fietsverlichting, vermogensmeters, en meer biedt hen die mogelijkheden. Daarnaast richt Garmin zich ook op de groep mensen die ervan houden om actief bezig te zijn en hun algemene gezondheid en fitheid willen monitoren. We vinden het belangrijk om deze consumenten te ondersteunen in hun dagelijkse doelen en ze te motiveren om gezond en fit te blijven.

Andere merken die door Garmin worden gevoerd zijn Firstbeat Analytics en Tacx. Het bekende indoor- trainermerk Tacx inspireert je om je grenzen te verleggen met innovatieve en hoogwaardige producten. De indoor fietstrainers, trainingsapps, bidonhouders en accessoires zijn ontwikkeld vanuit een grote passie voor sport en techniek.

tekst en beeld : persbericht Garmin.