Val di Sole was het strijdtoneel voor de laatste ronde van de wereldbeker crosscountry. Niet helemaal onverwacht ging de eindoverwinning bij de elite-dames naar Jolanda Neff (Stoeckli Pro Team) en naar Nino Schurter (Scott-Odlo) bij de heren. Schurter won zijn derde op rij in Val di Sole, Neff moest tevreden zijn met een tweede plaats na een bijzonder sterke Annika Langvad (Specialized).

Terwijl Neff en Gunn-Rita Dahle Flesjaa (Multivan Merida) zeker waren van een eerste en tweede plaats in het eindklassement, werden de overige resultaten nog danig in de war gestuurd door de uitslag in Val di Sole. Davison ging over Pendrel naar de derde plaats, Kalentyeva verdrong Batty van de vijfde plaats.

Bij de mannen was het een strijd als vanouds tussen het duo Schurter en wereldkampioen (BMC). Met drie overwinningen en drie tweede plaatsen is Schurter meer dan terecht de eindwinnaar. Absalon eindigt voor Kulhavy, Vogel en Mathias Fluckiger (Stoeckli Pro Team).

Bij de U23 dames is het Jenny Rissveds (Scott-Odlo) die alle zes de overwinningen – en dus oververdiend de eindoverwinning – , voor Alessandra Keller (Strubey-Bixs) en Lisa Rabensteiner (Focus XC Italy).

De U23 heren deden in de laatste manche nog haasje over. Eindwinnaar is Titouan Carod (Scott Creuse Oxygene Gueret) voor Pablo Rodriguez en Howard Grotts.