Zadelfabrikant Fabric biedt voortaan zestig dagen zitgarantie voor alle fietszadels die worden verkocht in Europa. Ben je niet tevreden over het comfort van je Fabric-zadel, dan kun je het zadel binnen zestig dagen na aankoop omruilen voor een ander Fabric-model.

“Zadelcomfort is zeer persoonlijk en er is geen enkel pasvormsysteem dat het zelf uitproberen van een zadel kan vervangen. We weten dat onze zadels heel erg comfortabel zijn, maar we raden fietsers altijd aan onze producten te proberen voor ze kopen. Onze Europese klanten krijgen nu zestig dagen de tijd om het vertrouwen te krijgen dat ze voor het beste product hebben gekozen,” zegt Nick Larsen, General Manager van Fabric.

Om er zeker van te zijn dat consumenten het perfect passende zadel vinden, worden ze in de gelegenheid gesteld een willekeurig zadel uit de Fabric-collectie te kopen en er zoveel mogelijk op te rijden om de prestatiekenmerken volledig uit te testen. Als de consument niet volledig tevreden is met het comfort en de zitpositie van het zadel kunnen ze het product, binnen zestig dagen, terugbrengen naar de winkel waar het gekocht is. Na het tonen van het aankoopbewijs kan het product worden omgeruild voor een willekeurig ander nieuw zadel uit de Fabric-collectie. Als het vervangende zadel duurder is, dan zal de consument het verschil moeten bijbetalen. Als het vervangende Fabric-zadel lager geprijsd is, dan zal de dealer het verschil aan de consument terugbetalen.

De Fabric zestig dagen zitcomfort-garantie gaat vanaf 2 januari 2016 in.