Het Zwitserse kledingmerk Zimtstern is in 1995 opgericht door twee gepassioneerde snowboarders. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot fabrikant van functionele en innovatieve snowboard-, ski en fietskleding, streetwear en accessoires.

Het unieke karakter van Zimtstern komt ook tot uiting in de ontwerpen en de zorgvuldige keuze van milieuvriendelijke duurzame materialen. Waar mogelijk maakt Zimtstern gebruik van Bluesign® geteste materialen en technologieën. Bluesign controleert nauwkeurig op het gebruik van chemicaliën of stoffen die gevaarlijk zijn voor het milieu.

De nieuwe 2017-fietskledinglijn kenmerkt zich door een creatief design en details en een aantal High-Tech technologieën die Zimtstern gebruikt in de verschillende kledingstukken. Een van de nieuwe technologieën is S.Cafe stof, een techniek waarbij koffieresidu toegevoegd wordt aan een vezelstructuur van gerecyclede polyester garen. Deze samenstelling zorgt ervoor dat het materiaal sneller droogt, vieze geurtjes absorbeert enUv-stralen reflecteert.

De nieuwe collectie van Zimtstern bestaat uit zowel een dames- als herenlijn die onderverdeeld is in een crosscountry/traillijn en meer freeride/downhill/gravity gerichte producten. De ongeveer tweehonderd items zijn perfect met elkaar te combineren.