Mio introduceert de Cyclo 200: een vriendelijk geprijsd fietsnavigatiesysteem voor de recreatieve fietser. Met het nieuwe instapmodel van Mio kun je natuurlijk eenvoudig navigeren en je eigen voorkeursroutes volgen, maar je kunt je ook laten verrassen door de ‘Surprise Me’-functie te gebruiken. De Cyclo 200 stippelt dan drie fietsroutes uit op basis van de gekozen tijd of afstand. Ideaal als je denkt alle lokale routes al te kennen, of juist een onbekende omgeving wil verkennen zonder eerst een uitgebreide studie van de kaart te maken.

De robuuste waterdichte behuizing (IPX5) zorgt ervoor dat je kunt fietsen in alle weersomstandigheden en met een batterij met een gebruiksduur van maar liefst 10 uur kun je lange tochten maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de terugweg. De Mio Cyclo 200 meet de tijd, de snelheid, de afstand, de hoogte, het calorieverbruik en meer. Met de desktoptoepassing kun je je gegevens bewaren, je routegeschiedenis beheren en je ervaringen delen met jouw vrienden. Het eenvoudig te gebruiken programma stelt je in staat routes te downloaden en nieuwe wegen en regio’s te ontdekken die anderen de moeite waard vinden. Met deze multifunctionele applicatie kun je ook je toestel beheren en kaartupdates, software updates of productinformatie downloaden.

Het nieuwe GPS-toestel van Mio is vanaf medio augustus verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs is voorlopig vastgesteld op 179,95 euro.