Van 5 tot 8 mei 2016 fietsen honderd gemotiveerde mannen en vrouwen vier dagen lang 40, 55 of 70 kilometer per dag ten voordele van Think-Pink. Hun tocht start en eindigt in Bütgenbach, waarbij ze de prachtige streek van de Oostkantons ontdekken.

Think-Pink, de nationale borstkankercampagne, informeert en sensibiliseert, financiert wetenschappelijk onderzoek en ondersteunt zorg- en nazorgprojecten voor lotgenoten. Dat doet Think-Pink via uiteenlopende acties.

Het belang van bewegen

Een vrouw op negen wordt geconfronteerd met borstkanker. Via onze sportieve evenementen en doelgerichte acties vraagt Think-Pink meer aandacht voor borstkanker in het algemeen en voor het belang van screeningsmammografie in het bijzonder. Bewegen staat daarbij centraal, omdat het een belangrijke preventiemaatregel is, én een belangrijke schakel in het herstelproces. Een van die evenementen is de Bike for Think-Pink MTB.

Een verrijkend fietsevenement

Met een feestelijke start op donderdagmorgen in het prachtige vakantiedorp Worriken vertrekken honderd mountainbike-liefhebbers voor een vierdaagse sportieve uitdaging. Elke dag voorziet Think-Pink uitgebreide catering, sportmassages, fietsenherstel en een leuk animatieprogramma. Naast het sportieve luik is het belangrijk dat de deelnemers genieten en echte me-time beleven. Nieuwe vriendschappen ontstaan, op terrasjes onderweg wordt veel plezier beleefd en op elke fietstocht is het gezelligheid troef..

Meer info: think-pink.be/nl/acties