Kijk eens naar wat nieuwe routes

Wij houden de ontwikkelingen op het gebied van trails en routes in Nederland en België scherp in de gaten. De afgelopen maanden zijn er opnieuw nog meer mensen in eigen land gaan mountainbiken en dat zien we terug in zowel de drukte op de trails als in het aanbod van routes.

Het aanleggen van nieuwe trails kost veel tijd, werk en geld. Hetzelfde geldt voor het onderhouden van deze routes. Als meer mountainbikers begrijpen hoeveel tijd en geld er in een trail zit, dan wordt de kans groter dat organisaties willen helpen of financieel willen ondersteunen om nog meer routes aan te leggen. En meer routes betekent meer plek om alle mountainbikers over te verdelen.

Sommige mountainbikers waren niet gelukkig met de toename van het fietsverkeer op de routes. Niemand wil keer op keer in de remmen knijpen, ook wij niet. Maar een positieve benadering wekt vaak een fijnere reactie op dan boosheid. Hopen dat nieuwe mountainbikers wegblijven van wat jou zoveel plezier brengt is misschien ook een beetje vreemd.. In de Achterhoek boffen ze in elk geval. Daar hebben ze tegen de Duitse grens, rond Winterswijk, een nieuwe route aangelegd. Het bezoek waard.