De Sram-groep houdt niet op met aan een razend tempo nieuwe spullen en lijnen te introduceren. Nieuwste telg is de Truvativ Descendant-lijn, specifiek gericht op enduro en downhillrijders. Voor de componenten in de Descendant-lijn werd beroep gedaan op de meest getalenteerde rijders uit de enduro- en downhillwerend. Met hun input en feedback werd een knappe, duurzame en betaalbare lijn ontwikkeld. Drie crankstellen, een reeks stuurtjes, een stuurpen en zadelpennen vormen meteen een erg complete lijn aan Descendant-onderdelen.

Descendant-crankstel

Licht en stijf crankstel met gesmede aluminium crankarmen en het 1X Sram X-Sync profiel. Het Descendant crankset heeft een direct mount-blad (32 tanden) en is compatibel met zowat alle standaarden en 1x-aandrijvingen. De prijs schommelt tussen 175 en 200 euro.

Descendant carbon crankstel

De carbonversie van het Descendant-crankstel is door een speciaal voor Truvativ ontwikkeld fabricageproces nog lichter. Licht genoeg voor crosscountry, sterk genoeg voor enduro. De prijs zal tussen 340 en 370 euro schommelen.

Descendant DH-crankstel

Een lichtgewicht downhill-crankstel. Het Descendant DH-crankstel scoorde reeds op diverse downhillpodia en blinkt uit door een laag gewicht en bijzonder sterk en stevig materiaal. Ook hier compatibel met zowat alle standaarden en geleverd met een 34 tands-kettingblad.

Descendant sturen

Flatbars, ontwikkeld door enduro-ster Jerome Clementz, en voorzien op zijn breedte (750-760 millimeter) komt zowel in aluminium als carbon. Daarnaast verschijnt er ook een aluminium en carbon versie van een riserbar en een puur downhill-stuur.

Descendant-stuurpen en zadelpen

Beide in 7050 aluminium om je hele bike netjes van dezelfde onderdelen te voorzien.

De Descendant-reeks wordt vanaf juni verwacht.

Meer info via www.sram.com