Trek organiseert op zaterdag 12 en zondag 13 maart testdagen in Kluisbergen, België. Op deze testdagen die specifiek voor consumenten bedoeld zijn kunnen zowel mountainbikes, racefietsen als elektrische fietsen getest worden. Niet alle modellen en framematen staan altijd bij de Trek-dealers, daarom is dit een uitgelezen mogelijkheid om je droomfiets te testen.

Omdat er een gelimiteerde hoeveelheid testfietsen en maatseries zijn, is de inschrijving op basis van beschikbaarheid. Het aanmelden voor beide dagen geschied dan ook via jouw Trek-dealer.

Mountainbikes testen zal plaatsvinden op het mountainbike-parcours van Kluisbergen. Hier is een ronde van ongeveer vijf kilometer uitgezet.

Het testen van een racefiets is in groepsverband onder begeleiding van Trek-medewerkers. Er wordt een ronde van ongeveer dertig minuten gefietst. Een RIDE+ elektrische fiets testen gebeurt op eigen gelegenheid.

Beschikbare mountainbikes zijn: Procaliber 9.8 SL, Top Fuel 9.8 SL, Stache 9, Fuel Ex 9 en Powerfly+ 7FS.

Op de locatie in Kluisbergen verzorgt Trek voor een kleine versnapering en is er koffie en thee voor de testrijders. Wacht niet en meld je snel aan bij de dealer bij jou in de buurt en als je komt vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te brengen.