Trek heeft haar hele Powerfly-collectie vernieuwd. De e-mountainbikes krijgen meer vermogen, komen in zowel 29″-hardtail als full suspension, in Plus-sizes, met een damesspecifieke lijn en een pure downhillbike.

De full suspension Powerfly-lijn is opnieuw ontworpen met de laatste mountainbiketechnologie, zoals Boost148/110 en de nieuwe Straight Shot-onderbuis met Knock Block-framebescherming. De nieuw ontwikkelde Knock Block stuuraanslag in het balhoofd voorkomt dat de vorkkroon tegen de onderbuis aanslaat. Daarnaast zien we de bewezen veertechnologie van Trek terug op deze full suspension-modellen. ABP, EVO LINK en zelfs RE:aktiv-schokdempers op de Powerfly LT met 150 millimeter veerweg. Zowel de Powerfly LT als de Powerfly FS met 130 millimeter veerweg zijn nu met Plus-banden verkrijgbaar.

De krachtbron

Alle modellen zijn voorzien van de Bosch Performance CX middenmotor in combinatie met een 500 Wh accu. Net zoals zijn bij zijn voorgangers heeft Trek de bescherming van de motor zelf doorontwikkeld. De modellen in het topsegment beschikken over de nieuwe eX1-aandrijving van SRAM die volledig afgestemd is op trapondersteuning.

29″-hardtails en dames modellen

Voor diegenen die nog wel graag de eenvoud en de lichtheid van een hardtail willen, hebben is er de vernieuwde lijn van Powerfly-hardtails, inclusief modellen voor dames, met een geheel nieuw frame van Alpha Platinum Aluminium met een E2 taps toelopende balhoofdbuis om gewicht te besparen en meer controle te geven. Met de Powerfly FS, Powerfly LT en Powerfly heeft Trek een opnieuw ontworpen lijn van mountainbikes met trapondersteuning met voor elk type offroad rijder.

Een overzicht van de volledige collectie.