De Trek Fuel Ex 27.5 – een van de meest populaire trailfietsen – krijgt meer veerweg en dikkere banden. De gloednieuwe Fuel EX 27.5 mid-fat is een full suspension met extra groot bandenvolume voor meer tractie en meer fun. Trek heeft de populaire fatbike Chupacabra-band doorontwikkeld naar een lichtere, meer wendbare maat: 27.5 x 2.8?. In combinatie met een velgbreedte van 40 millimeter ontstaat het subtiele evenwicht tussen de tractie van een fatbike en de wendbaarheid van een trailfiets.

Knock Block

Het nieuwe frame heeft een iets luiere geometrie dan zijn voorganger en is beschikbaar in Alpha Platinum Aluminium en OCLV Mountain Carbon. Opvallend aan het nieuwe frame is de ‘Straight shot’-onderbuis en het ‘Knock block’. De Straight shot-onderbuis draagt bij aan een nog stijver en lichter frame omdat er minder materiaal nodig is. De nieuw ontwikkelde Knock Block-stuuraanslag in het balhoofd voorkomt dat de vorkkroon tegen de onderbuis slaat. En zoals steeds zijn de frames van Trek voorzien van Mino Link, Control Freak interne kabelgeleiding en Carbon Amor tegen de bescherming van steenslag.

Meer veerweg

De Fuel EX mid-fat heeft nu – met 130 millimeter achter en 140 millimeter voor – meer veerweg. Daarnaast is de bewezen veertechnologie van de Fuel EX terug te vinden op deze fiets: ABP, Full Floater en RE:aktiv. De Boost-technologie, die Trek twee jaar geleden introduceerde biedt nu ruimte voor grotere banden en laat toe om de lengte van de liggende achtervork te beperken tot 433 millimeter voor een speels karakter van deze mid-fat bike.

Drie modellen

Met keuze uit drie modellen is er een Fuel EX 27.5 mid-fat voor elke trailrijder:

  • Fuel EX 5 27.5 mid-fat: € 1999
  • Fuel EX 8 27.5 mid-fat: € 2999
  • Fuel EX 9.8 27.5 mid-fat (carbon): € 4999