Voor 2016 krijgt de Franse meerdaagse marathon, Transmaurienne-Vanoise, het UCI-label. Een grote stap voor deze kleinschalige maar erg goed georganiseerde en best pittige meerdaagse marathon doorheen de Maurienne-vallei.

Afgelopen seizoen stond Mountain Bike Plus met een team aan de start van de Transmaurienne-Vanoise. Hoe het ons daar verging, kan je nog eens nalezen in editie 168. Onze dagelijkse impressies tijdens de wedstrijd lees je hier online. Wat we ons nog bijzonder levendig herinneren aan onze deelname zijn de waanzinnig knappe en bijzonder technische trails onder een loden zon.

Editie 2016, van 20 tot 24 juli, vindt Transmaurienne-Vanoise zijn strijdtoneel tussen Bessans en Aussois. Het ‘UCI Cross-country klasse 2’-label, de mogelijkheid om in teams van twee te rijden en een aparte dames-categorie zijn de voornaamste wijzigingen. Een UCI-label betekent natuurlijk niet dat je als niet-professionele renner niet langer welkom bent. Sterker zelfs, we willen het je van harte aanraden, want Transmaurienne-Vanoise is een heerlijke marathon, mountainbike in zijn puurste vorm.

Inschrijvingen zijn reeds geopend.

Meer info op: http://www.transmaurienne-vanoise.com