Langzaam maar zeker komt de herfst en winter dichterbij. Dat betekent dat we meer dan ons lief is op rollen of indoortrainers zitten. Met de Tacx Neo Smart verloopt dat aangenamer dan ooit.

De NEO Smart is de krachtigste, intelligentste en stilste indoorfietstrainer van het moment. Deze trainer beschikt over Direct Drive-technologie in zijn puurste vorm aangezien alle fysieke overbrengingen, zoals een rolletje of riem, zijn verwijderd. De Neo biedt een natuurgetrouw fietsgevoel, van een lange vlakke weg tot een steile helling, zonder complicaties als kalibreren en onderhoud. De Tacx NEO is ontworpen vanuit de visie om de ideale trainer te ontwikkelen, het innovatieve werkingsprincipe zet een nieuwe standaard de indoor fietservaring neer. De trainer beschikt over een permanent motor met 32 Neodymium magneten die om 30 spoelen heen draaien. De magneten zijn op een stalen plaat gemonteerd welke in directe verbinding staat met de cassette van de fiets. Hoe sterker de stroom door de spoelen, hoe groter het magnetische veld en hoe hoger de remkracht van de trainer. Er is dus geen fysieke overbrenging die zich inmengt met jouw fietsbeweging.

Dit revolutionaire ontwerp minimaliseert het vermogensverlies – tot bijna niets – tijdens een training. De NEO kan een vermogen realiseren van 2200W en voldoende koppel om ook bij lage snelheden een hoge weerstand op te wekken, waardoor hellingen zeer realistisch gesimuleerd kunnen worden.

De NEO Smart, zoals de naam suggereert, maakt deel uit van de Tacx Smart-serie. Dit betekend dat hij draadloos communiceert over ANT+ en Bluetooth Smart en het standaard snelheid- & cadans- en vermogensprofiel uitzendt. Daardoor kan je jouw prestatiegegevens op verschillende devices tegelijk uitlezen en de trainer bedienen met je smartphone, tablet of computer (via een upgrade). De trainer spreekt het ANT+ FE-C protocol waardoor hij bediend kan worden met software van derden. Tevens kan je hem gebruiken zonder hem aan een device te koppelen. Naast deze Smart-specifieke eigenschappen beschikt de NEO over Plug in/Plug out technologie en werkt zowel met als zonder stekker.