Superior? Waar ken je dat ook alweer van? … Juist, het zijn de fietsen waarmee het mountainbiketeam van Bart Brentjens de afgelopen jaren reed. Vanaf dit seizoen rijdt het team op Barts eigen American Eagle en juist nu kondigt het Tsjechische merk aan ook in te gaan zetten op levering in Nederland en België. Een beetje een ongelukkige timing, maar de wedstrijdervaring van de afgelopen jaren zit natuurlijk wel verwerkt in de fietsen van Superior.

Superior is in onze contreien misschien nog niet zo bekend, maar wel een speler van formaat op de centrale Europese markt met een productie van ruim 200.000 fietsen per jaar. Het bedrijf werd reeds in 1996 opgericht en fuseerde in 2002 met Bike Fun International, dat in handen is van een groep Nederlandse beleggers. Met het doel voor ogen om het marktaandeel in meer Europese landen uit te breiden, komt het merk nu ook naar de Benelux. Louis Verwimp uit Valkenswaard werd daarom als distributeur aangesteld. En daar zijn ze blij met de komst van het merk: “Het is echt een merk om iets moois mee te gaan doen. Dat willen we graag samen met gespecialiseerde dealers doen, die weten dat een vertrouwde onderneming als Verwimp er achter staat. Dat is voor hen ook een bevestiging dat Superior een merk zal zijn dat in de Benelux structureel opgebouwd wordt met goede ondersteuning en niet snel van de markt verdwijnt”, aldus Ad van Opstal, productspecialist high end bij Verwimp.

De collectie van Superior is met ongeveer 300 modellen omvangrijk te noemen en bestaat uit (e-)mountainbikes, racefietsen, stadsfietsen, kinderfietsen en een dameslijn. De mountainbikes van Superior positioneren zich in het hogere segment.