Op 12 maart 2016 organiseert Strongher in samenwerking met TC Heerde een mountainbiketoertocht voor vrouwen in Heerde. Marianne Vos, Marijn de Vries en Loes Gunnewijk zijn, als initiatiefneemsters van Strongher, ambassadeur van deze tocht. Oprichter van Strongher Marianne Vos: “Mountainbiken is een van de snelst groeiende disciplines in het wielrennen en steeds meer vrouwen zoeken het avontuur op in het bos. Er zijn veel mountainbiketochten door het hele land waar vrouwen aan mee kunnen doen, maar tijdens het #weownyellow-festival afgelopen jaar hebben we gemerkt dat vrouwen het ontzettend leuk vinden om met elkaar te fietsen, vrienden te maken, op avontuur te gaan, te leren van elkaar en simpelweg gewoon plezier te hebben op de fiets. Daarom organiseren wij nu in samenwerking met TC Heerde deze mountainbiketocht.

Vrouwen kunnen op deze dag kiezen uit 4 verschillende afstanden; 30, 50, 80 of 100 kilometer. De tocht kan individueel worden verreden of er kan aangesloten worden in een groep. Deze groepen worden onder begeleiding van een vrouwelijke fietsbegeleider gereden. Daarnaast zijn er verschillende (ex) profs aanwezig zijn om de deelneemsters tijdens de rit te voorzien van tips & tricks.

Bestuurslid Peter Mast van TC Heerde: “TC Heerde staat voor maatschappelijk verantwoord verenigen. Daarom willen we graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het damesfietsen. Strongher timmert echt aan de weg en verdient onze volle steun. We hebben overigens een prachtig parkoers, voldoende vrijwilligers en de voorbereidingen gaan goed. Ik ben er ook van overtuigd dat het een mooi evenement wordt met veel enthousiaste deelneemsters.”

Meer informatie over de toertocht op de website Strongher.cc