Sterker, lichter, breder, Stan’s NoTubes heeft haar populaire wielsets en velgen – Arch, Crest en Flow – onder handen genomen. De nieuwe Mark 3-velgen worden op pad gestuurd met een sterker 6069 aluminiumlegering, een grotere interne velgbreedte en een lager profiel. De MK3-wielsets krijgen de onlangs ontwikkelde Neo-naven en de gepatenteerde Bead Socket Technology mee. De vorm van de velg verhoogt daarenboven de zijdelingse stijfheid. Breder betekent niet zwaarder bij Stan’s. Tubeless installatie blijft uiteraard bijzonder eenvoudig.

Crest MK3

Een lager profiel en intern twee millimeter breder voor een lager gewicht, de Crest MK3 wordt zo de keuze voor crosscountry-racers. De vorm van de rand werd sterker terwijl het volume van de band groter werd voor een lagere rolweerstand en hogere stabiliteit. Crest MK3 komt in 24″, 26″, 27,5″ en 29″, met 28 of 32 gaten en met verschillende asconfiguraties, waaronder Boost en Cannondale Lefty. SRAM Predictive Steering is optioneel verkrijgbaar.

Arch MK3

De Arch werd het grondigst onder handen genomen. De Arch MK3 werd 24% breder, zonder veel zwaarder te worden. De input van de Enduro World Series-atleten zorgten voor een interne breedte van 26 millimeter, terwijl de velg zelf heerlijk licht bleef. Met een lager velgprofiel en een sterkere 6069 alu-legering werd de Arch MK3 25% zijdelings stijver. Arch MK3 komt in 26″, 27,5″ en 29″, met 28 of 32 gaten en met verschillende asconfiguraties, waaronder Boost en Cannondale Lefty. SRAM Predictive Steering is optioneel verkrijgbaar.

Flow MK3

De Flow wordt zo langzamerhand legendarisch in het Downhill World Cup-circuit. De nieuwe Flow MK3 wordt bijna vier millimeter breder (29 millimeter interne velgbreedte) en biedt zo perfecte balans voor de zijkant van de band. Door de nieuwe legering is dit de sterkste velg die Stan’s ooit maakte. En wat meer is, de Flow MK3 is 30 gram lichter dan de smallere Flow EX. Flow MK 3 komt in 26″, 27,5″ en 29″, met 32 gaten en met verschillende asconfiguraties.

WideRight

Ook al is Stan’s NoTubes een van de pioniers van de brede velgen, toch vindt Stan’s dat de trend momenteel de verkeerde richting uitgaat. President en Chief Engineer Mike Bush: “Veel velgen worden te breed voor de banden die we momenteel gebruiken. De vorm van de band op de velg is erg belangrijk. Ga je banden uitrekken, veroorzaakt dat problemen. Dat zal je dwingen om met een hogere luchtdruk te rijden om beschadiging aan velg of snake bite te voorkomen. Stan’s WideRight-concept zoekt de optimale velgbreedte voor de meest voorkomende bandenmaten.”

Foto’s: Stan’s NoTubes