Zuid-Afrikaans poetsschuim

Het Zuid-Afrikaanse Squirt kennen we al langer van hun kettingwax. Het bedrijf ontstond uit een stevige brainstormsessie bij een Zuid-Afrikaanse MTB-vriendenclub waarin zich toevallig een advocaat, een apotheker en een ingenieur bevonden. Ze dragen duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel en staan erop dat hun producten biologisch afbreekbaar zijn. Dat is niet anders voor hun Bike Cleaner ontvetter en de Foam cleaner.

De Foam cleaner zit in een handig sprayverpakking en is een op water gebaseerde cleaner. Door het foamen van de formule werkt het actief op het oppervlak en zal het na intrekken het vuil losweken. Het schuim is stevig en blijft goed ter plekke, waardoor je geen last hebt van wegdrijven en dergelijke. Hierdoor is het niet nodig om het spul verschillende keren aan te brengen. Het product is oplosmiddelvrij, niet toxic noch ontvlambaar en totaal niet schadelijk voor de materialen. Je kan het product zonder problemen aanbrengen op je volledige fiets. De sprayverpakking heeft een inhoud van 500ml en kan bijgevuld worden met verkrijgbare concentraten van 60 en 500 ml.

De fles Bio Bike Concentraat dient voor het reinigen van een vuile ketting (van andere smeermiddelen) en het verwijderen van olie uit een nieuwe ketting alvorens je de Squirt Wax op je ketting aanbrengt. Vanzelfsprekend kan je het ook gewoon als algemene ontvetter gebruiken voor je met smeermiddelen bevuilde bike onderdelen. Je verdunt het 1 op 25 en kan zo zonder problemen ontvetten. Ook dit product is voor de volle 100 procent biologisch afbreekbaar en onschadelijk voor alle materialen.

Squirt Foam Cleaner: 11,95 euro voor 500ml

Squirt Bio Bike Concentraat: 14,99 euro voor 500ml

www.squirt-lube.be