De Prevail II komt als een evolutie uit de originele Prevail. Naast een sublieme pasvorm en bijzonder hoog draagcomfort stond deze helm ook bekend om zijn lage gewicht en ventilatieniveau. Specialized streeft naar verbetering en ging daarvoor te rade bij haar renners en probeerde zo vanuit het origineel over te gaan in de Prevail II.

Een van de belangrijkste aanpassingen is het formaat van de helm. Door opnieuw gebruik te maken van haar gepatenteerde Optimized Multi-DensityEPS polymeer (geëxpandeerd polystyreen), creëerden de ingenieurs een schaal van meervoudige densiteit. In die schaal implementeerden ze een robotgeweven, Aramid-versterkt geraamte. De combinatie van die twee zorgt er dan uiteindelijk voor dat er minder materiaal nodig is voor de constructie van de Prevail II. Voortaan geen paddenstoel meer op je hoofd. Leukeplus: de extra compacte schaal geeft een licht aerodynamisch voordeel. Voor ons mountainbikers minder relevant, maar elk beetje dat we minder aan luchtweerstand kunnen ervaren is vanzelfsprekend mooi meegenomen.

Bescherming is één, maar ventilatie is voor velen onder ons misschien zelfs nog belangrijker. Via interne ventilatiekanalen gaat de lucht mooi door de helm heen van de luchtinlaat aan de voorkant naar de luchtuitlaat aan de achterzijde. Aan de binnenzijde voorkomt het Gutter Action System dat het zweet van je voorhoofd in je ogen terechtkomt. Naast de juiste maat past het in hoogte verstelbare Mindset II micro-dail passysteem van de helm perfect op je hoofd.We kregen bij de helm ook een opklikbaar vizier. Deze vinden we zelf minder nuttig.

De lichtgewicht Specialized S-works Prevail II is in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar bij je lokale Specialized dealer en kost 239,90 euro.