Specialized introduceert vandaag de nieuwe Enduro. De nieuwe Enduro klimt snel, maar verteert de zwaarste afdalingen alsof het niets is … met uiterste kalmte. Het is een radicaal nieuw beest, met een op de Demo geïnspireerd chassis, meer bewegingsvrijheid en een geometrie die de controle houdt wanneer je in extreme situaties terecht komt. Specialized vertelt je de highlights:

Snelheid begint met de fit

Toen mensen nog dachten dat 29-inch wielen long-travel fietsen waardeloos maakten, bewees de originele Enduro 29 het tegendeel met zijn gekozen geometrie. De luiere balhoofdhoek van de nieuwe Enduro, langere reach en steilere zitbuis maken hem nog sneller en more capable.

Uitgebalanceerde Chassis stijfheid

We zijn niet van plan geweest om de stijfst mogelijke fiets te maken – die fiets zou een rammelende nachtmerrie zijn. De uitgebalanceerde stijfheid van de Enduro zorgt ervoor dat hij zeer nauwkeurig stuurt en dat de achterkant naadloos volgt door het ruwste terrein.

Minder hangen, meer snelheid

We hebben de Enduro een meer achterwaarts axle path gegeven, waardoor de neiging van het achterwiel om te ‘hangen’ bij grote botsingen wordt verminderd. Op de trails, betekent dat meer momentum, meer controle en grotere snelheid.

Trapefficiëntie

De nieuwe Enduro is ook sneller tijdens sprints en beklimmingen. We verhoogden de anti-squat en verbeterden de trapefficiëntie van de Enduro door de hoek van de achtervork en de schokdempers opnieuw te ontwerpen.

Laag is snel

Het nieuwe ontwerp van de Enduro plaatst de shock mass zo laag en naar voren op het frame als mogelijk, waardoor de fiets een ongelooflijk ”planted” en zelfverzekerd gevoel geeft bij hoge snelheden.

Meer controle

De nieuwe Enduro heeft een smooth en gecontroleerde suspension, van begin tot einde. De progressieve ophanging/linkage maakt de Enduro smooth over kleine rotsen en wortels en voorkomt bottom-out bij grote hits.

Grote wielen, groot momentum

Grotere wielen behouden het momentum beter dan kleinere wielen – vooral op technisch terrein. Daarom rolt de nieuwe Enduro exclusief op 29-inch wielen. Het koppelt 170 millimeter veerweg met grote wielen in een pakket dat bizar snel is.


Model Euro
ENDURO SW CARBON 29 € 10.999
ENDURO SW CARBON 29 FRM € 3.999
ENDURO EXPERT CARBON 29 € 6.999
ENDURO ELITE CARBON 29 € 5.999

Check de video hier.
Meer informatie: www.specialized.com