Het Amerikaanse Specialized leverde ons de Flux 900 koplamp in deze donkere dagen.De koplamp combineert de kracht van twee leds die gemonteerd zijn in verschillende reflectoren. De ene zorgt ervoor dat de lichtbundel laag en breed is, de andere voor een sterke bundel recht vooruit. Samen zorgen ze voor een goed gevuld lichtbeeld en dat komt wel van pas als je met je mountainbike op pad bent!


De Flux 900 is het kleine broertje van de Flux 1200. De cijfers in de typeaanduiding geven meteen ook weer hoeveel lumen aan licht de koplamp geeft. Toegegeven: 900 lumen is een tikkeltje weinig op je favoriete smalle paden in de bos. We raden je absoluut de sterkere versie van 1200 lumen aan.

We zijn wel enorm te spreken op de manier waarover het lichtbeeld gevormd wordt door beide leds. Door de combinatie van de brede en smalle lichtbundel heb je een goed bruikbaar lichtbeeld. De lamp is op het stuur te monteren met een stuurhouder met snelsluiting,die past op sturen van 25,4 tot 31,8 millimeter. De fabrikant mag naar onze mening ook een mount voor een stuur met 35 millimeter diameter op de markt brengen. Ga je voor optimaal zichtdan is er nog de mogelijke montage van een Flux 900 op je stuur en de Flux 1200 met de helmet mount (15,90 euro) op je hoofd. Op maximale output van 900 lumens heb je 1 uur en 45 minuten aan brandduur ter beschikking.

De Flux 900 kost 124,90 euro, terwijl de Flux 1200 over de toonbank gaat aan 164,90 euro. Beide koplampen zijn op te laden via de micro-usb poort die verborgen zit onder een rubberen dopje aan de zijkant.

www.specialized.com