Specialized Flux 900

Size doesn’t matter

Specialized leverde ons de Flux 900 koplamp om uit te proberen. Ideaal nu het weer veel te vroeg donker wordt. De koplamp combineert de kracht van twee leds die gemonteerd zijn in verschillende reflectoren. De ene zorgt ervoor dat de lichtbundel laag en breed is, de ander zorgt voor een sterke bundel recht vooruit. De twee samen zorgen voor een goed gevuld lichtbeeld en dat komt wel van pas als je met je mountainbike op pad bent!

De Flux 900 is het kleine broertje van de Flux 1200. De cijfers in de typeaanduiding geven meteen ook weer hoeveel lumen aan licht de koplamp geeft. Toegegeven: 900 lumen is een tikkeltje weinig op je favoriete smalle paden in het bos. We raden je absoluut de sterkere versie van 1200 lumen aan. We zijn wel enorm te spreken over de manier waarover het lichtbeeld gevormd wordt door beide leds. Door de combinatie van de brede en smalle lichtbundel heb je een goed bruikbaar lichtbeeld. De lamp is op het stuur te monteren met een quickrelease stuurhouder, die past op sturen van 25,4 tot 31,8 millimeter. Zodra Specialized een 35 millimeter stuurhouder beschikbaar heeft, willen we die zeker testen.

De Flux 900 kost 134,90, euro terwijl de Flux 1200 over de toonbank gaat voor 164,90 euro. Beide koplampen zijn op te laden via de micro-usbpoort die verborgen zit onder een rubberen dopje aan de zijkant.

www.specialized.com


Bontrager
ION Pro RT / Flare
RT

De lichtbrenger

Inmiddels hebben wij op de redactie allemaal het licht gezien. Bontrager levert een strakke, goed afgewerkte set lampjes af die ervoor zorgt dat je én zelf alles kunt zien én je achterliggers je niet kunnen missen. De lampen zijn ook overdag inzetbaar en de pulserende modus zorgt voor een stuk extra veiligheid. De Ion Pro RT aan de voorkant heeft een prima spreiding en is krachtig genoeg (1300 lumen) om ook in het bos prima uit de voeten te kunnen. Op de hoogste stand heb je 1,5 uur de tijd, maar schakel terug naar 400 lumen en je hebt een brandduur van 6 uur. De Flare RT heeft een sterkte van 90 lumen en houdt het op deze stand 6 uur vol. Op 5 lumen maar liefst 13,5 uur. De lampen zijn voorzien van ANT+ en als je een Bontrager– of Garmin fietscomputer hebt kunnen ze communiceren met je computertje, handig als je wilt weten hoelang de lampen nog mee kunnen. Opladen kan via micro-usb. Oh, de set is uiteraard waterdicht, wel zo handig! Minpuntje? De Ion Pro RT mag met een helm mount geleverd worden, een lamp op je stuur is in het bos echt niet zo fijn. Dit alles tegen een prijs van 169,95 euro.

www.bontrager.com