Helmenfabrikant Smith heeft twee nieuwe modellen toegevoegd aan haar ‘award winning’ collectie. De Rover en de Route fietshelmen zijn gemaakt voor dagelijks gebruik, geproduceerd met de beste veiligheidsnormen, een strak design en optimale pasvorm, voor gebruik zowel op de weg als in het terrein.

De opbouw van de nieuwe Smith-helmen bestaat uit een lichtgewicht inmold Aerocore-constructie met Koroyd technologie. De doordachte ventilatie van de Rover en de Route is aangebracht op de plaatsen waar het niet ten koste gaat van de veiligheid. Koroyd hanteert hogere veiligheidsnormen dan standaard gebruikt wordt voor fietshelmen. Koroyd-technologie wordt onder andere ook gebruikt voor de productie van motorfietshelmen.

De Route, bedoeld voor de weg, biedt door achttien ventilatieopeningen een optimale warmteafvoer tijdens het fietsen. Voor de thrillseekers in het terrein is er de Rover met twintig ventilatieopeningen en een geintegreerde visor, het antimicrobiële binnenwerk met Reactive koeling en het Vaporfit passysteem zorgen voor optimaal comfort.

Zowel de Smith Route als de Rover zijn verkrijgbaar met en zonder MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) het interne binnenwerk zorgt bij een zijdelingse impact dat de helm roteert waardoor de kans op langdurig hersentrauma wordt verminderd.

De Rover en Route integreren naadloos met de brillen van Smith. De adviesprijs van beide modellen varieert tussen 150 en 180 euro.