Het Duitse Sigma maakt al sinds jaar en dag digitale tools om de gegevens tijdens onze sportieve activiteiten te volgen. Onlangs testten we de schitterende Sigma Rox 12.0 sport, vandaag gaan we aan de slag met een meer back to basics toestel: de PC 15.11 hartslagmeter.

Zoals jullie ondertussen wel weten, is de hartslag een bepalende factor tijdens het mountainbiken. Hoe fitter je wordt, hoe lager je gemiddelde hartslag tijdens de activiteit zal zijn. Natuurlijk heeft het weinig zin om zonder enige duiding door een sportdokter met een hartslagmeter aan de slag te gaan. Zaken zoals hartslagzones en overslagpols moeten nauwkeurig bepaald zijn vooraleer je op basis van je hartslaggegevens kan gaan trainen.

Met de Sigma PC 15.11 hartslagmeter heb je een mooie tool om je hartslag te monitoren. Het is een vrij eenvoudig sporthorloge, zonder extra’s zoals uitlezing naar een platform of gps-tracking. Het gaat hier puur over de hartslag, tijd, eventuele rondes en een indicatie van het calorieverbruik. Op het einde van je training krijg je de tijden die je doorbracht in de verschillende hartslagzones te zien.

De PC15.11 is een waterdicht sporthorloge met een bijgeleverde losse hartslagband. Deze band is er nog eentje van de ‘oude generatie’, waarbij het hele borststuk bestaat uit plastic en alleen de band op de rug elastisch is. Dit zorgt er wel voor dat het draagcomfort niet optimaal is. Vanzelfsprekend heeft dat ook te maken met de prijs van de PC 15.11: 59,95 euro.