Shimano heeft zonet bevestigd dat twee professionele mountainbike-teams volgend seizoen de strijd kunnen aangaan met hun onderdelen. Het gaat om het Gstaad-Scott downhill team en Trek Factory Racing Team.

Crosscountry

Renners als Dan McConnel, Emily Batty en Sergio Mantecon kunnen de volgende twee seizoenen hun wedstrijden opnieuw afwerken met de XTR-aandrijving en remmen. XTR is de topgroep van Shimano, waarbij renners de keuze krijgen tussen electronisch of mechanisch schakelen. Het Trek Factory Racing Team gebruikt de Shimano XTR Di2 voor elektronisch schakelen en heeft de keuze uit een 1×11 of 2×11 setup.

Jon Rourke, Trek Factory Racing Team Manager: “Onze relatie met Shimano dateert reeds van 2013. In al die jaren mogen we spreken van een erg goed partnership. Ik ben dan ook erg tevreden dat we ook de volgende seizoenen met XTR kunnen rijden. We gebruiken de Di2 nu reeds een jaar en het verschil dat het electronisch schakelen maakt, is enorm. Door deze producten te testen in extreme race-omstandigheden kunnen wij Shimano verder voorzien van belangrijke feedback voor hun producten.”


Downhill

Het Zwitserse Gstaad-Scott downhillracing team zal gebruik maken van de Shimano Saint-groep. Met hen heeft Shimano een contract voor een jaar afgesloten. De Saint-groep is specifiek afgestemd op downhill-gebruik en technologieën als de Ice-Tech remmen en de Shadow Plus achterderailleurs bieden renners als Brendan Fairclough en Neko Mulally het volste vertrouwen in hun materiaal.

Claudio Caluori, Gstaad-Scott Team Manager: “We hebben het volste vertrouwen in Shimano SAINT. Onze rijders werken heel nauw samen met de ingenieurs van Shimano om producten te ontwikkelen. Op die manier weten we ook hoe deze producten gebouwd zijn en waarom ze zo goed werken. Als extra kunnen onze rijders steeds beroep doen op de ondersteuning van Shimano.”

(foto: Hansueli Spitznagel)