De nieuwe XTR M9100; de meest veelzijdige groepset voor cross-country, enduro & marathon racers

XTR M9100: ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van competitieve mountainbikers van het hoogste niveau.

Als er één ding zeker is in de mountainbikewereld, dan is het dat de grenzen steeds worden verlegd. Daarom komt Shimano met de nieuwe XTR groep. Met een groot aantal componentontwikkelingen is de nieuwe XTR-groepset klaar om cross-country-, marathon- en enduro-racers een uitgekiende balans tussen snelheid, focus en controle te bieden voor optimale beleving op de mountainbike.

De nieuwe XTR M9100 is voorzien van een baanbrekende 12-speed cassette met een 10-45T of 10-51T bereik, remmen met 2- of 4-pistons en een naaf met SHIMANO’s nieuwe MICRO SPLINE-technologie. Daarnaast krijgt de bevestiging van de rem- en schakelgrepen een nieuw ontwerp die is aan te passen aan de behoefte van de gebruikers, inclusief een XTR-schakelaar voor een verstelbare zadelpen, om de rijder optimaal te positioneren voor comfort of snelle actie en alles daar tussenin.

Deze ontwikkelingen zorgden voor een gewichtsbesparing van meer dan 150 gram voor cross-country-rijders en meer dan 90 gram voor enduro-rijders.

Bas Van Dooren, Shimano Europe Product team leader over de nieuwe ontwikkeling: “Snelheid, focus en controle waren de sleutelwoorden in de ontwikkelingsfase. We hebben de nieuwe XTR ontworpen om de acceleratie en snelheid te verbeteren door het krachtverlies drastisch te verminderen met een opnieuw ontworpen aandrijflijn. Onze focus voor precisie is terug te zien in de intuïtieve stuur set-up en de controle dankzij XTR’s nieuwe remoplossingen. De nieuwe XTR is geen update van de M9000, het is een re-design vanaf het begin om de beste componenten te creëren voor cross-country, marathon en enduro”.

Voor een uitgebreider artikel lees hier verder