Shimano vult haar 11-speed aandrijflijn uit met een aantal nieuwe producten:

  • 1×11 kettingblad met Dynamic Chain Engagement
  • Brede 11-46T cassette compatibel met XTR en DEORE XT 1×11 set-ups
  • QUICK-LINK voor 11-speed kettingen
  • Toevoegingen aan het middensegment zijn onder meer:
    • Nieuwe versnellingscombinaties voor 2×11 en 3×10 crankstel
    • Nieuwe hydraulische schijfremmen op midden- en instapniveau
    • Een borgring voor de schijfrem rotor voor eenvoudiger montage

Aandrijflijnen

De nieuwe XTR en Deore XT 1×11 speed kettingbladen zijn ontwikkeld dankzij studies met crosscountry en trailrijders van wereldniveau. De nieuwe groepen werden onder extreme omstandigheden getest, zoals de droge en stoffige omgeving van Amerika en Zuid-Europa en de zware modder die zich ’s winters in Noord-Europa manifesteert. Bij het Dynamic Chain Engagement (DCE) concept gaat het om efficiënt kettingmanagement.

De nieuwe XTR en DEORE XT-kettingbladen zijn ontworpen volgens DCE en hebben een gewijzigd tandprofiel. Deze nieuwe kettingbladen hebben een superieure retentie, maken minder geluid en zijn duurzamer. De met staal bewerkte tanden op de XT-versie zorgen voor een grotere duurzaamheid, terwijl de versterkte aluminium tanden op de XTR versie het gewicht laag houden. De nieuwe cassette voor 1×11 speed heeft een superbrede 11-46T range die optimale keuzemogelijkheden in versnellingen biedt voor Enduro rijders. Het streefgewicht van de cassette is 450 gram en is ontworpen om uitwisselbaar te zijn met XTR en Deore XT. Voor een grotere flexibiliteit introduceert Shimano een 11 speed-ketting Quick -link Ontworpen om onderweg zonder gereedschap snelle reparaties te kunnen uitvoeren. Er is voor de snelle montage van meerdere kettingen een professionele montagetool beschikbaar.

Nieuwe versnellingscombinaties op de nieuwe 2×11 en 3×10-crankstellen zijn gericht op de lagere versnellingen voor het rijden in steile bergachtige gebieden. Het 34-24T crankstel beschikt over Hollowtech II-crankarmen. Het 3×10 crankstel is voorzien van 40- 30-22T tandwielen en een tweedelige crankarm met een stijve, solide en robuuste constructie.

Remmen

Net onder het niveau van Acera introduceert Shimano de M365 en de M315 – twee nieuwe non- serie hydraulische schijfremmen. De M365 is uitgerust met een lichtere aluminium hendel en beide remmen bieden technologieën die ook bij de topschijfremmen te vinden zijn zoals geruisloze stabiele remprestaties en snel en schoon bleeden van het systeem.

Als aanvulling op de nieuwe M365 en M315-schijfremmen is een nieuwe borgring ontwikkeld, om de gebruiksvriendelijkheid voor werkplaatsen en fabrikanten te vergroten. Met twee nieuwe tools is het onderhoud snel en eenvoudig.