Aerodynamisch en licht

Scott is één van de merken op de markt die niet alleen schitterende fietsen produceert, maar het ook voor elkaar heeft in andere segmenten zoals accessoires en uitrusting. Met de Scott Centric Plus krijgen we meteen de crème de la crème van hun helmen op ons hoofd, je merkt nauwelijks dat er een deksel op je hoofd zit.

De Centric Plus was zelfs zo licht dat we onze maat medium (55 tot 59 cm hoofdomtrek) haast onmiddellijk op onze weegschaal legden. 244 gram was het verdict, dat is licht! Zeker gezien het feit dat er ook in deze tophelm een Mips-laag geïmplementeerd zit. De Mips-laag in deze helm is volledig geperforeerd (onder de naam Scott Air Technology) waardoor het hoofd beter geventileerd kan worden. Gezien het aerodynamische design van deze helm deed Scott er verder wel alle moeite voor om de airflow te optimaliseren zodat we zeker niet oververhitten. We konden dit jammer genoeg niet uitproberen tijdens hete zomerdagen, maar merkten geen verschil in warmte tussen deze Centric Plus en bijvoorbeeld een SpecializedPrevail II.

Scott gebruikt haar Halo Fit systeem voor het bijstellen van de helm aan jouw hoofdomtrek. Gecombineerd met de X-Static padding zorgt dit voor een comfortabele pasvorm. De padding is behoorlijk minimalistisch uitgevoerd, toch stoorde dit totaal niet tijdens het dragen van de helm. Ook het opnemen van zweet doet hij goed.

Top helmen zijn vaak voorzien van de beste snufjes en een knap design, maar kosten daardoor ook behoorlijk wat. De Scott Centric Plus gaat over de toonbank voor 199,95 euro en zal zijn uiterste best doen om jouw hoofd en kostbare hersenen goed te beschermen.

www.scott-sports.com